Homepage  / Cinema

Ni se pregătește un nou film din seria „Jocurile foamei”. Ce știm până acum despre producție. Distribuție, dată de lansare

Ni se pregătește un nou film din seria „Jocurile foamei”. Ce știm până acum despre producție. Distribuție, dată de lansare
7

de Andreea Hentea,

Celebra franciză „Jocurile foamei” va avea, nu peste mult timp, un nou titlu. Ce știm, deocamdată, despre filmul inspirat de următorul roman al lui Suzanne Collins, care are deja stabilită data premierei.

Ni se pregătește un nou film din seria „Jocurile foamei”

Noul film care se va adăuga seriei „Jocurile foamei” / „The Hunger Games” este inspirat de următorul roman al lui Suzanne Collins. Data premierei este stabilită pentru anul 2026, scrie variety.com.

Prequelul seriei „Jocurile foamei” lansat în noiembrie anul trecut, „Jocurile foamei: Balada șerpilor și a păsărilor cântătoare” (disponibil, în prezent, pe Netflix), a ajuns la încasări de 337 de milioane de dolari. Prin urmare, studiourile Lionsgate i-au tachinat pe fani cu ideea că aceasta s-ar putea să nu fie ultima aventură din Panem, distopia în care se desfășoară povestea, chiar dacă acest spin-off a acoperit integral romanul omonim al scriitoarei Suzanne Collins apărut în 2020.

Jocurile Foamei Balada șerpilor și a păsărilor cântătoareIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 7

„Filmul a deschis o serie nesfârșită de posibilități pe care Suzanne le poate dezvolta, de-a lungul cărora Lionsgate e gata să o însoțească”, a declarat, la acea vreme, Adam Fogelson, președintele departamentului de cinema al studiourilor.

La ce lucrează Suzanne Collins

Pentru a continua explorarea universului din „Jocurile foamei”, scriitoarea Suzanne Collins lucrează acum la noua sa carte, „Sunrise on the Reaping”, care va fi lansată în anul 2025. Ecranizarea cărții are, de asemenea, o dată de premieră: noul film va ajunge în cinematografe pe 20 noiembrie 2026. Francis Lawrence, care a regizat toate filmele din franciză de la „Jocurile foamei: Sfidarea” (2013) încoace, este în discuții pentru a regiza și această producție.

Viitorul roman și viitorul film „The Hunger Games: Sunrise on the Reaping” vor fi plasate în lumea din Panem, cu 24 de ani înainte de evenimentele din saga inițială „Jocurile foamei” (concentrată asupra lui Katniss Everdeen) și cu patru decenii după „Jocurile foamei: Balada șerpilor și a păsărilor cântătoare”.

Totul va începe cu a 50-a ediție a Jocurilor foamei, cunoscută și sub numele de „The Second Quarter Quell”, în care Haymitch Abernathy (interpretat de Woody Harrelson în seria originală) a fost concurent. Ulterior, după cum știm deja, Abernathy avea să îi îndrume pe Katniss și Peeta în cea de-a 74-a ediție a Jocurilor foamei.

Încă o ediție istorică

„Suzanne Collins este o maestră a povestirii și Steaua noastră Polară din punct de vedere creativ. Suntem extrem de norocoși să fim ghidați de ea și să avem un colaborator al cu un talent și o imaginație atât de strălucitoare. «The Second Quarter Quell» este o ediție legendară, care planează asupra istoriei Jocurilor, chiar și în timpul lui Katniss Everdeen, adică un sfert de secol mai târziu”, a mai spus Adam Fogelson într-un comunicat.

Franciza „Jocurile foamei” a încasat peste 3,3 miliarde de dolari la nivel global, filmul „Jocurile foamei: Sfidarea”, din 2013, fiind cel mai profitabil – cu încasări de 865 de milioane de dolari. „Jocurile foamei: Balada șerpilor și a păsărilor cântătoare” nu a adus aceleași profituri ca povestea originală, dar – raportat la bugetul său de „numai” 100 de milioane de dolari -, a reușit să obțină profit și să încurajeze studiourile să realizeze încă un film din serie.

Acțiunea din „Jocurile foamei: Balada șerpilor și a păsărilor cântătoare” are loc cu 64 de ani înainte de participarea lui Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) la jocuri. Filmul îi are în rolurile principale pe Tom Blyth (care îl joacă pe tânărul Coriolanus Snow, viitorul lider tiranic al Panemului), iar Rachel Zegler o interpretează pe Lucy Gray Baird, reprezentanta împovăratului District 12, pe care acesta o îndrumă în timpul celei de-a zecea ediții anuale. Spre final, soarta lui Lucy devine ambiguă, iar Snow își începe ascensiunea nemiloasă către putere.

Sursă foto: Arhivă TV Mania!

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton