; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

New Amsterdam 2

„New Amsterdam”, serialul momentului la Netflix: ce știm despre sezonul 3

19 March 2021

De câteva săptămâni, pe primul loc în topul Netflix al celor mai populare producții de pe platforma de streaming în România se află serialul „New Amsterdam', tradus la noi „Spitalul Bellevue'. Produsă de NBC, producția cu Ryan Eggold și Freema Agyeman urmărește viața câtorva medici de la un spital de top din New York. 

„New Amsterdam' nu este un titlu realizat de Netflix, ci doar distribuit de Netflix. Serialul american, construit clasic, pe modelul producțiilor cu medici, așa cum au fost înainte „Chicago Hope', „Anatomia lui Grey' sau „Camera de gardă', ca să numim doar câteva, a fost lansat în 2018 la postul american NBC și prezintă viața unui grup de medici ce profesează la cel mai mare spital de stat din New York, New Amsterdam.

 

Povestea este inspirată de realitate, așa cum se menționează din generic, mai exact de cartea de memorii „Twelve Patients: Life and Death at Bellevue Hospital', de Eric Manheimer. 13 ani, acesta a fost directorul medical de la Spitalul Bellevue, cel mai vechi spital public din New York, timp în care s-a ocupat nu doar de buna funcționare a instituției, ci a fost chiar el pacient. Manheimer însuși este acum producător și consultant pentru serialul „New Amsterdam'. Iar secvențele de exterior din serial sunt filmate în weekend sau în perioadele mai puțin aglomerate chiar la Bellevue.

 

Care sunt personajele principale

În prima lui zi la muncă în calitate de director medical al spitalului New Amsterdam, dr. Max Goodwin (Ryan Eggold) reușește să-i bulverseze pe toți: concediază toată secția de chirurgie cardiacă, o enervează pe cea mai cunoscută doctoriță a spitalului, o obișnuită a studiourilor tv, plus că își exasperează șeful. Și da, întreabă pe toată lumea „Cu ce vă pot ajuta'. 

În următoarele episoade, Goodwin va ajunge să-i cunoască și să se bazeze pe dr. Floyd Reynolds (Jocko Sims), chirurg cardiolog, pe dr. Lauren Bloom (Janet Montgomery), șefa secției de Urgențe, pe dr. Helen Sharpe (Freema Agyeman), oncolog care își reconsideră cariera datorită lui Max, pe dr. Iggy Frome (Tyler Labine), psihiatru cu inimă mare, și pe dr. neurolog Vijay Kapoor (Anupam Kher). 

 

Sezonul 3 abia a început în SUA

 

La noi, „New Amsterdam' a fost lansat de Netflix pe 15 februarie, fiind disponibile primele două sezoane (un total de 40 de episoade). De atunci, serialul tot stă în topul celor mai vizionate producții – și nu doar la noi se întâmplă asta, ci și în alte țări europene.

Sfârșitul sezonului 2 a fost afectat, în primăvara trecută, de pandemie, cu protagonistul Ryan Eggold povestind pentru TVline că scenariștii au schimbat și adaptat din mers firele narative. Cât despre sezonul 3, acesta abia a început – pe 2 martie – în SUA, la NBC, și va încorpora în poveste provocările și tragediile aduse de pandemia de coronavirus: 

 

„Când am început lucrul la sezonul ăsta, prima noastră responsabilitate a fost să reflectăm lupta și experiența foarte intensă a angajaților din Sănătate, cât de mult au sacrificat și ce slujbă grea au avut – și au în continuare', a declarat Ryan Eggold, aka dr. Max Goodwin, pentru sursa mai sus pomenită.

Deși va mai dura probabil ceva vreme până sezonul 3 va fi disponibil și la noi, există o veste bună: în ianuarie, NBC a anunțat că „New Amsterdam' va continua cu încă trei sezoane, 3, 4 și 5! Asta înseamnă că vom putea urmări aventurile medicale (și sentimentale) ale lui Max & comp. până în 2023 cel puțin!

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare