Homepage  / Seriale / Seriale americane

„Neveste disperate”, 20 de ani de la lansare. Scandalurile din culise și ce actriță a pus cele mai mari probleme

„Neveste disperate”, 20 de ani de la lansare. Scandalurile din culise și ce actriță a pus cele mai mari probleme

de Ruxandra Dinca,

20 de ani au trecut de la lansarea serialului american „Neveste disperate”, una dintre producțiile foarte apreciate de la începutul anilor 2000. Dar toată lumea ține minte scandalurile și bârfele din culise.

Pe 3 octombrie 2004, într-o seară de duminică, a început în SUA serialul „Neveste disperate”, povestea încurcată, cu accente de comedie neagră, dar și de soap-opera, a câtorva casnice de familie bună, vecine pe fictiva stradă Wisteria Lane dintr-o suburbie americană liniștită. Bârfele, intrigile și răsturnările de situație erau la ordinea zilei pe micul ecran, așa că serialul creat de Marc Cherry s-a transformat peste noapte într-un hit uriaș, care a dat dependență.

Alături de „Lost: Naugrafiații” (lansat tot în 2004) și „Anatomia lui Grey” (2005), „Neveste disperate” a repus pe linia de plutire postul ABC, unde era difuzat, le-a readus în atenție pe actrițele Teri Hatcher și Marcia Cross și le-a făcut celebre pe celelalte – Felicity Huffman, Eva Longoria și Nicolette Sheridan. Premiile și laudele curgeau din toate părțile.

În culise, însă, lucrurile erau departe de a fi roz. Ca să cităm din Eonline, cine să bănuiască că intrigile din spatele camerelor le întreceau pe cele din fața lor?!

O copertă buclucașă

Primele semne că atmosfera de la filmări nu era chiar prietenoasă au venit de la „Vanity Fair”. În mai 2005, la câteva luni după ce „Neveste disperate” câștigase două Globuri de Aur chiar de la primul sezon, pentru cel mai bun serial de comedie/muzical și pentru Teri Hatcher, revista „Vanity Fair” apărea cu o copertă dedicată (foto mică). „Nu o să vă vină să credeți cât ne-a luat să facem poza asta”, scria cu litere de-o șchioapă sub titlul mare. Ulterior, s-a aflat că, la respectiva ședință foto, Teri Hatcher și-a ales prima hainele, spre supărarea celorlalte. Când tot ea a fost plasată în centrul pozei, Marcia Cross s-a supărat și a plecat val-vârtej de pe set, urmată de Hatcher, care s-a retras într-un colț să plângă. Până la urmă, Sheridan a fost așezată în centru, cu Hatcher și Cross de-o parte și de alta, dar chiar și așa, s-a lăsat cu ceartă, pentru că revista avea copertă dublă, care le ascundea pe Cross și Huffman la interior. „Un incident izolat nu le definește pe aceste femei”, explicau într-o declarație oficială, încercând să dreagă busuiocul, șefii de la ABC.

Proces cu cântec

În 2009, Edie, personajul lui Nicolette Sheridan, a murit la finalul sezonului 5, ceea ce a nemulțumit-o profund pe actriță. Pe surse, tabloidele scriau despre veșnicele certuri și neînțelegeri dintre ea și creatorul Marc Cherry: ea susținea sus și tare că moartea personajului său va destabiliza povestea, el a explicat că a trebuit să acționeze ca să facă economii. Mai mult, Cherry ar fi evitat să-i comunice adevărul lui Sheridan, care a aflat ultima că nu va mai continua în „Neveste disperate”. Întâmplător sau nu, câteva luni mai târziu, în aprilie 2010, ea i-a dat în judecată pe Marc Cherry și postul ABC, pentru concediere ilegală, printre altele, pentru suma de 20 de milioane de dolari! Până la urmă, procesul nu a mai ajuns la tribunal, dar a fost iar motiv de scos rufele murdare în public. Ce s-a mai aflat cu această ocazie? Ca să-l ierte, Sheridan îi ceruse printr-un intermediar lui Cherry, care-și oferise deja scuzele, să-i trimită și un buchet de flori, cu un al doilea set de scuze. Răspunsul creatorului a fost clar: „Nu”.

Nu s-a terminat bine

Nici Marc Cherry, realizatorul serialului „Neveste disperate”, nu a ieșit bine din acest proces. The Daily Beast a stat atunci de vorbă cu mai mulți colaboratori direcți ai lui, iar portretul făcut nu i-a fost deloc favorabil: „I se pune pata pe o idee”, „Urăște femeile” și „Este agresiv și are toane” au fost câteva dintre caracterizările făcute lui Cherry.

Au mai fost și alte probleme în culisele de la „Neveste disperate”. Spre final, Teri Hatcher aproape că nu mai vorbea cu nimeni din echipă. Și Marc Cherry, și Eva Longoria au pomenit ulterior de existența „unui membru al distribuției care făcea probleme”, dar nu i-au dezvăluit niciodată numele. Ba chiar, Longoria a povestit că „A fost o vreme când eram intimidată de un coleg. Mi-era groază de zilele când trebuia să lucrez cu persoana respectivă, pentru că era pură tortură. Până într-o zi când Felicity i-a spus și s-a oprit”, scria Longoria în 2019, recunoscătoarea lui Huffman.

„Neveste disperate” are opt sezoane și 180 de episoade, fiind disponibil la noi la Disney+.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton