Homepage  / Filme Online / Netflix

Netflix vrea să dea lovitura! Greta Gerwig ar urma să regizeze două filme din seria Cronicile din Narnia

Netflix vrea să dea lovitura! Greta Gerwig ar urma să regizeze două filme din seria Cronicile din Narnia
4

de Roxana Mirea,

Greta Gerwig, regizoarea filmului „Barbie”, ar urma să regizeze două filme „Narnia” pentru Netflix. Platforma de streaming își dorește să facă noi adaptări după cărțile „Cronicile din Narnia”, scrise de C. S. Lewis. În prezent, există doar trei filme bazate pe seria fantastică.

Greta Gerwig ar urma să regizeze două filme Narnia pentru Netflix

Greta Gerwig – regizoarea mult așteptatului film „Barbie” din această vară – se pare că a semnat pentru a regiza viitoarea adaptare pentru Netflix a cărților „Cronicile din Narnia”, scrise de C. S. Lewis. Potrivit unui nou raport din The New Yorker – și cel puțin unei surse anonime, conform The Hollywood Reporter – viitorul contract al lui Gerwig cu platforma de streaming include „o înțelegere cu Netflix pentru a scrie și regiza cel puțin două” filme bazate pe seria fantastică.

Familiile s-au îndrăgostit de personaje precum Aslan și de întreaga lume din Narnia, iar noi suntem încântați să fim casa lor pentru anii care vor urma”, a declarat, acum câțiva ani, Ted Sarandos, co-CEO al Netflix, atunci când Netflix a cumpărat licență pentru filme. Până în prezent, însă, nici Netflix, nici Gerwig nu au confirmat oficial rolul regizoarei în ceea ce privește viitoarele filme.

În 2019, se scria că Netflix ar vrea să facă șapte filme și (măcar) un serial. Un proiect ambițios și complex, o provocare destul de grea având în vedere popularitatea sagăi literare traduse în 47 de limbi și vândute în peste 100 de milioane de exemplare.

Ultima adaptare a fost „Cronicile din Narnia: Călătorie pe mare cu Zori-de-Zi” / „The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader” (2010), în regia lui Michael Apted, cu actorii Ben Barnes, Skandar Keynes, Georgie Henley. Filmul a obținut o nominalizare la Globurile de Aur. A fost ultima parte a unei trilogii care nu a avut succesul sperat.

Greta Gerwig a fost nominalizată la premiile Oscar

Filmul „Barbie” are premiera în cinematografe pe 21 iulie. Pe lângă Margot Robbie și Ryan Gosling, care îi interpretează pe Barbie și, respectiv, Ken, distribuția plină de vedete îi include pe America Ferrera în rolul Gloriei, Will Ferrell în rolul directorului general al Mattel și Helen Mirren în rolul naratorului.

Greta Gerwig, care a fost nominalizată la premiul Oscar pentru cea mai bună regie pentru „Lady Bird”, a mai regizat și adaptarea din 2019 a filmului „Little Women”, aclamat de critici, cu Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh, Laura Dern și Meryl Streep în rolurile principale. Pentru ambele filme, Gerwig a fost nominalizată la Oscar pentru cel mai bun scenariu.

Red Carpet du film White Noise et de la cérémonie d’ouverture lors de la 79ème édition du festival international du film de Venise, la MostraIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 4

Care sunt cărțile din seria „Cronicile din Narnia”

În limba română, „Cronicile din Narnia”, de C.S. Lewis, sunt disponibile la Editura Arthur. Cele șapte volume sunt următoarele:

  • „Cronicile din Narnia. Nepotul magicianului”,
  • „Cronicile din Narnia. Leul, vrăjitoarea și dulapul”,
  • „Cronicile din Narnia. Calul și băiatul”,
  • „Cronicile din Narnia. Prințul Caspian”,
  • „Cronicile din Narnia. Călătorie cu Zori de zi”, „Cronicile din Narnia. Jilțul de argint”
  • „Cronicile din Narnia. Ultima bătălie”.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton