; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

64562164_1676736732471074_3534864380753608704_o

Netflix pregătește „Age of Samurai: Battle for Japan”, prezentată ca o „«Urzeală a tronurilor» reală”

26 June 2019

Aflată deja în producție, „Age of Samurai: Battle for Japan' este o docudramă despre Japonia feudală, descrisă de către Netflix ca fiind o „«Urzeală a tronurilor» reală'.

Platforma de streaming Netflix nu se împacă deloc cu succesele înregistrate (de alții!) cu „Urzeala tronurilor' sau (viitorul presupus succes de la Amazon) „Stăpânul inelelor' și contraatacă. „Age of Samurai: Battle for Japan' va fi plasată în Japonia medievală, pentru a bifa genul „Urzelii tronurilor', și se va baza pe fapte istorice, pentru a bifa și genul „Cernobîlului', care-a avut succes instantaneu tocmai ecranizând o întâmplare reală.

Va fi adusă în prim-plan povestea lui Date Masamune (1567 – 1636), un samurai celebru care a trăit într-o perioadă importantă a istoriei japoneze și a luat parte la bătălia de la Sekigahara, eveniment fondator pentru Japonia. Date Masamune este și un personaj ofertant: și-a asasinat fratele pentru a-și asigura succesiunea, și-a scos singur un ochi în copilărie (din care cauză apoi a fost poreclit apoi Dragonul cu un singur ochi), iar casca armurii sale în formă de semilună asimetrică a fost sursa de inspirație pentru masca lui Darth Vader.

După Deadline, serialul va fi și un omagiu adus romanelor grafice despre samurai și artei japoneze. „Age of Samurai: Battle for Japan', o coproducție între SUA, Japonia și Canada, se filmează acum în Japonia și ar trebui să ajungă pe platforma Netflix chiar anul acesta.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare