; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Buton nou Netflix

Netflix lansează oficial noua funcție “Play Something” pentru toți utilizatorii

29 April 2021

Netflix a lucrat ceva timp la o surpriza pentru abonații din toată lumea, iar aceasta a fost lansata în mod oficial astăzi pentru ei, deci ne putem bucura de o schimbare care s-ar putea fie foarte utila pentru mulți. Mai exact, cei de la Netflix au decis lanseze pentru țoață lumea care folosește platforma de pe televizoare o noua funcție numita Play Something, ea fiind testată până recent cu diverși abonați din întreagă lume, însă doar pe televizoare.

 

Butonul Play Something/Redă ceva, o opțiune pe care Netflix o testează de încă de anul trecut în anumite comunități, și care începând de astăzi este disponibilă la nivel global, inclusiv în România.

Concret, atunci când utilizatorul selectează Play Something, acesta primește un titlu selectat pe baza istoricului de vizionare.

De menționat că această funcție, Play Something/Redă ceva,  este disponibilă momentan doar pe dispozitivele TV, iar în următoarea perioadă va începe testarea pentru varianta mobile a aplicației.

Buton nou Netflix, Play Something

 

Cum funcționează Redă ceva – Play Something

Când apeși butonul „Redă ceva', Netflix îți sugerează imediat un serial sau un film pe care știm că-l vei îndrăgi datorită preferințelor tale anterioare. Sau, cu încă un clic, poți „Reda alt titlu', iar noi îți vom sugera:

  • un serial sau film nou,
  • un serial sau film pe care îl vizionezi deja,
  • un serial sau film din Lista ta sau
  • un serial sau film pe care l-ai început și poate dorești să-l reiei. 

Pentru a simplifica lucrurile și mai mult, funcția „Redă ceva' apare în mai multe locuri pe ecranul televizorului:

  • sub numele profilului,
  • în al zecelea rând de pe pagina principală Netflix,
  • în meniul de navigare din stânga ecranului.

Pentru abonații care folosesc cititoarele de ecran, funcția „Redă ceva' este compatibilă cu redarea textului prin voce (TTS). Pentru a descoperi un nou film sau serial preferat cu funcția „Redă ceva' folosind TTS,  accesează secțiunea Accesibilitate de pe pagina de asistență și află detalii despre cum să activezi această funcție din setările televizorului. 

 

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare