; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Illustrations in Ireland

Netflix, în top la Oscar 2021. Platforma a luat cele mai mult trofee, 7, din 36 de nominalizări

26 April 2021

Ediția cu numărul 93 a galei Premiilor Oscar a fost importantă pentru Netflix. Deși pelicula sa, „The Trial of the Chicago 7' a pierdut trofeul pentru „Cel mai bun film', în detrimentul „Nomadland', platforma de streaming a câștigat șapte trofee. Anul trecut, producțiile sale au primit doar două trofee.

La Oscar 2021, gigantul de streaming a primit un total de 36 de nominalizări, inclusiv două pentru „Cel mai bun film' („Mank' și „The Trial of the Chicago 7'). Dintre acestea, Netflix a câștigat șapte premii Oscar, mai multe decât orice altă platformă online, potrivit Variety. Pe locul doi s-a aflat platforma Disney Searchlight Pictures.

Printre trofee se numără cel pentru „Best Makeup and Hairstyling', cel pentru „Best Costume Design' – premii obținut de „Ma Raineys Black Bottom'; de asemenea, alte două trofee, „Best Production Design'  și „Best Cinematography', au mers către pelicula Netflix „Mank'.

În 2020, Netflix a plecat acasă cu doar două trofee Oscar

Atenția de care se bucură acum Netflix și, prin urmare, filmele sale, nu putea să apară într-un moment mai bun. Potrivit latimes.com, compania a adăugat un număr mai mic de abonați decât estima, într-o perioadă în care piața se împarte acum și între HBO Max și Disney+. 

Într-un interviu pentru The Wall Street Journal, Scott Stuber, „head of original films' la Netflix s-a arătat încântat de numărul mare de nominalizări primite de compania la care lucrează. Stuber a lăsat să se înțeleagă că ar fi de bun augur pentru „recrutarea de artiști' care să vină în echipa platformei de streaming pe viitor.

Sursa foto: Hepta

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare