; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

MV5BNDQwYjJjODMtOWNmNC00NDJjLThiNDgtNzVkOTM1MjY5NDQ5XkEyXkFqcGdeQXVyMTEyMjM2NDc2._V1_

Ce trebuie să știi despre pelicula Netflix „Cerul de la miezul nopții”, cu George Clooney în rol principal

22 December 2020

„Cerul de la miezul nopții', regizat de George Clooney, care este și protagonist, alături de Felicity Jones, va putea fi vizionat pe Netflix din 23 decembrie.

 

Noul film regizat de George Clooney, care îl are și în rolul principal, descrie eforturile lui Augustine, un om de știință aflat la Polul Nord, de a informa o echipă de astronauți care se întorc pe Pământ, la bordul navei spațiale Aether, despre dezastrul petrecut pe planetă după plecarea lor. Scenariul scris de Lily Brooks-Dalton după cartea „Good Morning, Midnight', a lui Mark L. Smith, urmărește atât acțiunea de pe navă, cât și pe cea de la baza de cercetare din Arctica.

Scrierile lui Mark L. Smith au mai inspirat câteva filme, printre care celebrul „The Revenant: Legenda lui Hugh Glass' (2015), laureat cu trei premii Oscar.

Filmul de față a fost asemănat cu „The Revenant…', dar și cu „Gravity' (2013), regizat de Alfonso Cuarón, tot cu George Clooney în rolul principal. Acesta a folosit aici, în calitate de regizor, experiența câștigată din colaborarea lor.

„Unul dintre lucrurile pe care le-am învățat despre spațiu lucrând cu Alfonso este că, o dată ce te afli în lumea antigravitațională, nu există nord sau sud, est sau vest. «Sus» nu e «sus» și «jos» nu e «jos»”, a povestit Clooney, căruia i-au înghețat genele după o scenă filmată la -40 de grade fără ochelari de protecție. În film mai joacă David Oyelowo, Kyle Chandler, și Demián Bichir. 

George Clooney a ajuns pe patul de spital după rolul din „The Midnight Sky'

 În vârstă de 59 de ani, actorul și-a impus să slăbească 12 kilograme într-un timp record pentru a-l interpreta pe supravieţuitorul unei catastrofe globale. Acest lucru i-a afectat sănătatea ajungând la spital cu pancreatită. 

Pancreatita este cauzată de inflamația pancreasului. Simptomele includ dureri abdominale, febră, greață și vărsături. Apare „atunci când enzimele digestive se activează în timp ce se află încă în pancreas, iritând celulele pancreasului provocând inflamații.

„Cred că am vrut să slăbesc prea repede şi nu am avut grijă de mine', a povestit Clooney pentru „The Mirror’ , care a trebuit să petreacă mai multe zile sub supraveghere medicală, după ce i s-a descoperit pancreatita.

Pentru că actorul a și regizat pelicula, îmbolnăvirea sa a afectat întreaga echipă de producție. În „The Midnight Sky’, Clooney îl interpretează astronautul Augustine Lofthouse, care suferă de cancer.

„Am avut nevoie de vreo două săptămâni ca să mă însănătoşesc, iar atunci când şi regizezi povestea, nu e deloc uşor, pentru că ai nevoie de energie’. Pentru acest rol, Clooney şi-a lăsat şi o barbă generoasă. „Fiul meu a fost foarte fericit, pentru că a început să ascundă în barba mea tot felul de lucruri despre care eu nu ştiam, până când plecam din casă şi mă trezeam cu câte-o bomboană în barbă’, a mai spus el. 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare