; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

La Casa de Papel

Netflix produce o adaptare coreeană a serialului „Fabrica de bani”

03 December 2020

După uriașul succes al serialului spaniol „Fabrica de bani', care și-a câștigat fani în toată lumea, platforma Netflix lucrează la remake-ul coreean al celebrei producții, informează tbivision.com.  

 

Noua producție coreeană va avea douăsprezece episoade și va fi co-produsă de Netflix și de companiile coreeane BH Entertainment și Contents Zium. Regia îi va reveni lui Kim Hong-sun („The Guest'), iar scenariul va fi semnat de Ryu Yong-jae („My Holo Love'). 

 

Serialul spaniol „Fabrica de bani' / „La casa de papel', creat de Álex Pina, va reveni, la rândul său, cu mult-așteptatul sezon final, al cincilea, la care se lucrează intens în prezent. Sezonul al patrulea al producției Netflix, lansat în aprilie 2020, a fost accesat de 65 de milioane de abonați în primele patru săptămâni de difuzare. 

 

Álex Pina a spus despre varianta coreeană a producției:

„Cineaștii coreeni și-au dezvoltat un limbaj propriu și o cultură audiovizuală solidă de ani de zile. Ei au reușit, la fel ca producția noastră, să depășească granițele culturii locale și să devină un reper pentru mii de spectatori din toată lumea, în special pentru cei tineri. De aceea, mi se pare fascinant că universul din «Fabrica de bani» este atât de atrăgător pentru ei și că realizează acum o adaptare. Faptul că acțiunea acesteia se va petrece în Coreea este o particularitate care mă încântă în mod special'. 

 

Compania Zium mai are în portofoliu serialul polițist „Team Bulldog: Off-duty Investigation' (2020) și serialul „More Than Friends' (2020), despre doi îndrăgostiți care se evită timp de zece ani, din cauza unei neînțelegeri. În prezent, compania are în plan o continuare produsă la Hollywood a horrorului coreean „Gonjiam: Haunted Asylum'. La rândul său, compania BH Entertainment, înființată de actorul sud-coreean Lee Byung-hun, se ocupă cu promovarea talentelor locale, printre care se află vedete ca Yoo Ji-tae („Healer') și Han Hyo-joo („Spring Waltz'). 

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare