; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Netflix a anunțat că va produce un serial bazat pe seria de cărți „Witcher”, de Andrzej Sapkowski

Netflix a anunțat că va produce un serial bazat pe seria de cărți „Witcher”, de Andrzej Sapkowski

19 May 2017

Sapkowski, autorul seriei, va fi consultant creativ pentru serial: „Sunt fericit că Netflix va face un serial bazat pe cărțile mele și vor rămâne fideli materialului și temelor pe care le-am scris în 30 de ani'.

„Sunt teme morale și intelectuale profunde în aceste cărți, care merg mult mai departe decât alte fantasy-uri. Este o poveste despre prezent și provocările prezentului, ascunsă sub o copertă fantasy. Este o poveste despre noi, despre monstrul și eroul din inimile fiecăruia dintre noi', au declarat producătorii serialului.

Romanele au stat și la baza seriei de jocuri cu același nume. Primul joc video Witcher s-a lansat în 2007 şi a fost un succes imediat, la fel continuarea din 2011, iar partea a treia s-a lansat în 2015 în luna mai şi a atins recordul de 1 milion de precomenzi. Romanele autorului polonez au intrat în cultura populară, mai întâi în spaţiul est-european, apoi şi în Vestul Europei şi America, odată cu traducerea în limba engleză, începută tot în 2007.

Editura Nemira a publicat primele două volume din seria „Witcher': „Ultima dorință' și „Sabia destinului', iar anul acesta vor apărea următoarele două cărți. Acestea apar în colecția Nautilus-Fantasy, cu sprijinul Institutului Polonez din Bucureşti şi sunt traduse din limba poloneză de Mihaela Fiscutean.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare