Homepage  / Seriale / Netflix

Netflix a anulat mai multe seriale, printre care recent lansatul „Kaos”. Ce alte povești rămân neterminate pe platforma de streaming

Netflix a anulat mai multe seriale, printre care recent lansatul „Kaos”. Ce alte povești rămân neterminate pe platforma de streaming

de Andreea Hentea,

Lansat pe 29 august, serialul „Kaos”, o comedie neagră despre beția puterii care îi înfățișează pe zeii Olimpului aduși în contemporaneitate, cu Jeff Goldblum și Janet McTeer în rolurile principale, a fost anulat, după un sezon, de Netflix. Ce alte seriale au rămas fără o continuare.

După primul sezon de difuzare, serialul „Kaos”, recent lansat de Netflix, a fost anulat, scrie deadline.com. Serialul creat de Charlie Covell („The End of the F***ing World”) și inspirat de personajele din mitologia greacă a primit undă verde încă din 2018, iar pregătirile pentru un al doilea sezon începuseră deja, când Netflix a hotărât că nu îl va continua.

„Kaos” a rămas la un sezon

Povestea îl înfățișează pe Jeff Goldblum în rolul principal, al unui Zeus angoasat de faptul că domnia lui va lua sfârșit și manifestându-se paranoic față de tot anturajul său. Primul sezon al acestei producții ambițioase îi mai are în distribuție pe excelenta Janet McTeer („Regina albă”, „Ozark”, „Meniul”) în rolul zeiței Hera, soția lui Zeus, pe David Thewlis („Femeia fantastică”, „Enola Holmes 2”, „Sandman”) în rolul lui Hades, pe Nabhaan Rizwan („1917: Speranță și moarte”, „Station Eleven”) în rolul lui Dionisos și pe Cliff Curtis („Furios și iute: Hobbs & Shaw”, „Reminiscențele trecutului”, „Avatar: Calea apei”) în rolul lui Poseidon.

Kaos” a avut un final deschis, iar creatorul său, Charlie Covell, a vorbit inițial despre trei sezoane. „Cu siguranță vor fi mai multe. Nu am vrut să las finalul total nerezolvat și sper că primul sezon a fost satisfăcător. Există întotdeauna speranța că va urma mai mult și mi-ar plăcea să continui”, a spus acesta luna trecută.

„Kaos” nu este însă singurul serial anulat de Netflix după unul sau două sezoane.

Site-ul sheknows.com a trecut în revistă mai multe producții care nu au primit undă verde pentru un sezon nou:

Dead Boy Detectives”

Serialul „Dead Boy Detectives”, care a avut premiera în această primăvară, cu personaje create de Neil Gaiman și Matt Wagner, urmărea doi băieți care hotărau să nu intre în viața de apoi după moarte, ci se întorceau să investigheze crime petrecute pe Pământ. Deși era o combinație de comedie, dramă, mister și elemente supranaturale care a avut recenzii foarte bune, Netflix nu și-a mai dat acordul pentru un al doilea sezon.

„Barbarii” / „Barbarians”

Lansat în 2020, serialul „Barbarii”, o dramă plasată în anul IX d.Hr. care descria spectaculoasa bătălie de la Teutoburg și care îi avea în rolurile principale pe Laurence Rupp, Jeanne Goursaud și David Schutter, s-a bucurat de succes la public și a fost aclamat de critici, dar a fost anulat după doar două sezoane.

Frații Sun” / „The Brothers Sun”

Lansat la începutul acestui an, serialul „Frații Sun” urmărește, de-a lungul a opt episoade, cea mai renumită familie de gangsteri din Taipei și peripețiile acesteia. După ce tatăl său e împușcat de un asasin misterios, Charles Sun (Justin Chien), un puternic gangster din Taipei, pleacă la Los Angeles pentru a-și proteja mama (Michelle Yeoh), stabilită acolo de mulți ani împreună cu fratele lui mai mic, Bruce (Sam Song Li), care nu știe nimic despre faptele sângeroase ale familiei. Deși este creat de Brad Falchuk, co-creatorul celebrului „Povești de groază americane” (lansat în 2011 și recompensat cu șaisprezece premii Emmy) și o are într-un rol consistent pe Michelle Yeoh (premiată cu un Oscar pentru rolul din „Everything Everywhere All at Once” ), serialul a fost anulat, consideră deadline.com, din cauza audiențelor scăzute.

Ratched”

Creat de Ryan Murphy și Evan Romansky, serialul „Ratched”, lansat în 2020, prelua celebrul personaj al lui Mildred Ratched din „Zbor deasupra unui cuib de cuci” (1975) și îl plasa în 1947, într-un spital psihiatric în care se petreceau nenumărate abuzuri monstruoase asupra pacienților, sub pretextul unor tratamente revoluționare. Deși avea în distribuție nume ca Sharon Stone și Cynthia Nixon, alături de Sarah Paulson (interpreta rolului titular), serialul nu a fost continuat după primul sezon, iar Netflix a confirmat anularea sa în februarie 2024.

Wellmania”

Lansat în primăvara anului trecut, serialul cu opt episoade „Wellmania” avea toate șansele să fie un succes. Povestea ironică și amuzantă a unei scriitoare culinare de succes care își schimbă radical stilul de viață în urma unor probleme de sănătate și pornește să încerce toate tratamentele experimentale posibile, cu orice risc, o are în rolul principal pe talentata și amuzanta actriță australiană Celeste Barber, alături de Miranda Otto („Stăpânul inelelor: Întoarcerea regelui”, „Cazurile lui Miss Fisher”), Alexander Hodge („Nu-i totul alb sau negru”) și Rowan Witt („Matrix”, „South Pacific”). Cu toate acestea, Celeste Barber (care este și producător executiv) a confirmat pentru TV Line că serialul se va încheia după doar un sezon, motivația Netflix fiind cifrele scăzute de audiență.

Shadow & Bone”

Probabil cea mai șocantă anulare a unei producții Netflix a fost cea a serialului „Shadow & Bone”, lansat în 2021 și instantaneu îndrăgit de fani. Bazat pe seria de romane de mare succes a lui Leigh Bardugo, serialul o are ca personaj central pe Alina Starkov (Jessie Mei Li), o tânără cartografă care se transformă dintr-o orfană modestă în salvatoarea regatului Ravka. Dusă de câțiva războinici Grisha conduși de generalul Kirigan (Ben Barnes) la palatul regal, ea este antrenată pentru a distruge Falia care terorizează regatul. În ciuda faptului că serialul s-a bucurat de un public considerabil și a inspirat o întreagă franciză de jocuri video, Netflix a decis să îl anuleze după două sezoane. Motivul invocat ar fost acela că sezonul al doilea al serialului nu a mai avut același avânt ca primul, petrecând cinci săptămâni în top 10 Netflix de limbă engleză, dar fără a mai ajunge pe locul întâi.

Glamorous”

Cu renumita Kim Cattrall în rolul principal, al legendarei Madolyn Addison, deținătoarea unui imperiu al produselor pentru machiaj, serialul „Glamorous”, lansat în vara trecută, urmărea povestea unui tânăr care vrea să se afirme în domeniu și părea o producție sortită succesului. Cu toate acestea, Netflix a decis să anuleze și acest serial după numai un sezon.

Dash & Lily”

Lansat în plină pandemie, în 2020, simpaticul serial înfățișează doi tineri, cinicul Dash (Austin Abrams) și optimista Lily (Midori Francis), care ajung să se cunoască, să se tachineze și, în final, să se îndrăgostească prin intermediul unui jurnal cu coperți roșii pe care îl lasă în diverse locuri din New York, antrenându-se într-un joc delicat și amuzant. Deși tonul său era insolit, iar povestea nu era deloc lipsită de farmec, generând bună-dispoziție instantanee, serialul a avut parte de un singur sezon. Între timp, Midori Francis a jucat în serialul Max „Viețile sexuale ale studentelor”, iar Austin Abrams a jucat în thrillerul „Lupi singuratici”, cu George Clooney și Brad Pitt, prezentat în premieră mondială la Festivalul internațional de film de la Veneția.

Gypsy”

Povestea cu elemente de thriller creată de Lisa Rubin se concentra asupra unei terapeute care se implică prea mult în viața pacienților săi și sfârșește prin a-și pierde total controlul. Cu Naomi Watts, Billy Crudup, Blythe Danner și Lucy Boynton în rolurile principale, serialul regizat, printre alții, de Sam Taylor-Johnson („Back to Black: Povestea lui Amy Winehouse”) se anunța o propunere interesantă, însă a fost anulat imediat după lansarea primului sezon, creând confuzie printre fani.

Sursa foto: Netflix

Citește și:

Cel mai nou VIDEO
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton