; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Nepotismul se joacă şi la Hollywood

11 March 2010

Tim Burton şi Helena Bonham Carter s-au cunoscut pe platourile de filmare ale peliculei „Planeta Maimuţelor' (2001).

Producţia de filme este adesea o afacere de familie la Hollywood. Cel mai recent caz este al regizorului Tim Burton, care tocmai a distribuit-o pe soţia sa, Helena Bonham Carter, în pelicula „Alice în Ţara Minunilor', dar exemplele de acest gen se ţin lanţ.

Doar pentru că unele vedete au fost ajutate de rude să reuşească în lumea filmului nu înseamnă neapărat că sunt nişte actori slabi. De cele mai multe ori, se bucură de suport la începutul carierei, dar vine şi vremea în care trebuie să stea pe propriile picioare. Aceasta deoarece, chiar dacă Hollywood-ul este o industrie în care nepotismul prosperă, audienţa decide în cele din urmă cine merită să rămână şi cine trebuie să plece.

Tim Burton nu a distribuit-o pe nevasta sa, Helena Bonham Carter, doar în „Alice în Ţara Minunilor' (2010), ci şi în alte 4 filme pe care le-a regizat: „Peştele cel mare' (2003), „Mireasa Moartă' (2005), „Charlie şi Fabrica de Ciocolată' (2005), „Sweeney Todd: Bărbierul diabolic din Fleet Street' (2007). Actriţa britanică spune că a trebuit să meargă la audiţii pentru unele roluri şi să-şi convingă soţul că este potrivită pentru acestea. „Ne-am descurcat destul de bine, trăind şi lucrând împreună. Nu este uşor, dar ea a apărut în multe alte filme înainte să ne cunoaştem, aşa că ne simţim în siguranţă în lumile noastre personale', spunea regizorul american într-un interviu.

Will Smith a jucat alături de ambii săi copii, Willow Camille Reign şi Jaden Christopher Syre.

Will Smith, tată şi pe marile ecrane

În unele cazuri, producătorii se văd nevoiţi să facă unele compromisuri şi să distribuie copiii starurilor pentru a cădea la înţelegere cu vedetele pe care vor să le aibă în film. Un exemplu în acest sens este al lui Will Smith, actorul care joacă alături de fiul său, Jaden Christopher Syre, în pelicula „În căutarea fericirii' (2006). Starul american nu şi-a ignorat nici fiica, Willow Camille Reign, cu care a fost coleg pe platourile de filmare ale peliculei „Legenda vie' (2007). În mod absolut paradoxal, în ambele filme, copiii îşi joacă propriile roluri, apărând ca fiul şi, respectiv, fiica personajelor interpretate de Will Smith.

.

.

Casey Affleck este cel puţin la fel de talentat ca şi fratele său mai mare, Ben Affleck.

Ben şi Casey Affleck, doi fraţi la fel de talentaţi

Aflat la debutul regizoral, Ben Affleck s-a folosit de această ipostază pentru a-şi distribui fratele, Casey Affleck, în „Dispărută fără urmă' (2007). Cei doi fraţi au mai jucat împreună în „Chasing Amy' (1997) şi „Good Will Hunting' (1997). Se pare că talentul s-a împărţit în mod egal între fraţii Affleck, deoarece Casey nu este nici pe departe un actor mediocru, fiind lăudat de critici şi chiar primind o nominalizare la Premiile Oscar (cel mai bun actor în rol secundar), pentru interpretarea din „Asasinarea lui Jesse James de către laşul Robert Ford' (2007).

.

.

.

John Travolta se asigură că fiica sa, Ella Bleu Travolta, va avea un viitor strălucit în cinematografie.

John Travolta îşi promovează fiica

John Travolta s-a asigurat că fiica sa, Ella Bleu Travolta, va juca alături de el în pelicula „Vechi tovarăşi' (2009). Când s-a adus vorba de nepotism, actorul a spus că venise timpul să-şi iniţieze fetiţa în tainele meseriei: „Am decis că este bine să o promovăm încă de mică, să o prezentăm lumii şi să-i oferim un viitor minunat în lumea filmului'.

.

.

.

.

Goldie Hawn are doi copii actori: Oliver şi Kate Hudson.

Kate Hudson este fiica actriţei Goldie Hawn

Vi se părea că Goldie Hawn şi Kate Hudson seamănă? Poate pentru că sunt mamă şi fiică. Chiar şi Oliver Hudson, fratele vedetei din „Războiul mireselor' (2009), a devenit actor, jucând alături de mama sa în „Cum să devii new-york-ez' (1999), ceea ce l-a propulsat în carieră.

.

.

.

La începutul carierei, Nicolas Cage a jucat în două filme regizate de unchiul său, Ford Coppola.

Nicolas Cage, nepotul lui Ford Coppola

Să luăm cazul lui Nicolas Cage, care visa să devina actor încă de pe vremea liceului. Starul american a jucat în două filme – „Cotton Club' (1984) şi „Peggy Sue se mărită' (1986) – regizate de unchiul său, nimeni altul decât cineastul Francis Ford Coppola. Totuşi actorul şi-a schimbat numele de familie (din Coppola în Cage) tocmai pentru a nu profita de faima unchiului.

.

.

Drew Barrymore este nepoata actorului John Barrymore.

Drew Barrymore, la a 3-a generaţie de actori

Nici Drew Barrymore n-a trebuit să se chinuie prea mult pentru a reuşi în Cetatea Filmului. Fiica actorilor John Drew Barrymore şi Jaid Barrymore este şi nepoata mult mai cunoscutului John Barrymore (15 februarie 1882 – 29 mai 1942). În plus, este fina de botez a lui Steven Spielberg, aşa că nu e de mirare că a fost distribuită în E.T.' când era mic copil…

.

.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare