; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Nea marin planuri de sarbatori craciun si revelion

Nea Mărin și superstițiile de Revelion: „Am avut două, de care mi-a fost greu să mă debarasez”

27 December 2016

Nea Mărin, prezentatorul emisiunii „Poftiți la muncă' de pe Antena 1, va petrece revelionul la Colibița și va pleca apoi în Maramureș. 

nea-marin-planuri-de-sarbatori-craciun-si-revelion

Dacă de Crăciun a petrecut alături de „familie, acasă, cu soția, fiicele, ginerii, cumnații, nepoții', Nea Mărin va merge la Colibița, unde a filmat una dintre edițiile „Poftiți la muncă'. Apoi, potrivit unui comunicat, prezentatorul emisiunii de la Antena 1 va merge în Maramureș.

Ce superstiții a avut pentru noaptea de Revelion

Nea Mărin recunoaște că nu are nicio superstiție de sărbători, „însă până acum 8 ani am avut două superstiții, în general, de care mi-a fost foarte greu să mă debarasez':

„Nu știu cum am crescut noi la sat auzind că dacă vezi un popă, nu îți merge bine. Dacă vedeai și mai mulți, cu atât mai rău. Așa că dacă mi se întâmpla asta mă întorceam din drum. Și cel mai grav a fost în 1984 când mă mutasem în alt cartier de unde stăteam (venisem în București deja) și am aflat de la o vecină că murise bunicul meu. În ziua aceea văzusem vreo 4-5 popi. Deja, după momentul acela intram în panică numai cum îi zăream….

Și la fel și cu pisicile, nu contează ce culoare erau sau cum erau, mă întoarceam, mergeam înapoi, scuipam, un întreg ritual. Însă profesorul meu m-a ajutat foarte mult și, dacă vă vine să credeți, acum nu mai am nicio problemă', recunoaște Nea Mărin.

Cum erau Sărbătorile, în copilărie?

Prezentatorul „Poftiți la muncă' a povestit că, în copilărie, Sărbătorile erau „frumoase de tot' și că are momente când se întoarce cu gândul în copilărie, la sărbătorile de la sat.

„Când pregătea toată lumea mâncăruri tradiționale și peste tot mirosea așa frumos… Am mers cu Plugușorul, am colindat, am călărit calul la Plugușor, țineam toate tradițiile. De dinainte de Crăciun și până după Sfântul Ion noi, copiii, eram unul pe la altul într-o plimbare continuă.

În Ajun de Crăciun, în seara de 24 – ne adunam trei, patru băieți la unul dintre noi și acolo mâncam, dormeam. Tatăl meu venea dimineața cu noi la colindat să ne păzească de câini și întotdeauna ceream și colindam și pentru el, care ne însoțea', a mai spus Nea Mărin.

 

Citește și:

De ce îi este Mihai Mitoșeru recunoscător lui Nea Mărin

INTERVIU ALTFEL: Nea Mărin e cu ochii pe Liviu Vârciu!

Nea Mărin pune vedetele la treabă. Începe noul sezon „Poftiți la muncă'

FOTO. Cosmin Seleși și Andrei Ștefănescu, alături de Nea Mărin în prima ediție 'Poftiți la muncă'

FOTO. Nea Mărin dă startul emisiunii „Poftiți la muncă!'

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare