Homepage  / Vedete / Vedete străine

EXCLUSIV: Ne-am întâlnit cu Sophie Turner („Urzeala tronurilor”): „Pentru Sansa, cred că mi-ar plăcea o moarte mișto”

EXCLUSIV: Ne-am întâlnit cu Sophie Turner („Urzeala tronurilor”): „Pentru Sansa, cred că mi-ar plăcea o moarte mișto”

de Redactia Tvmania

Sezonul 7 din „Urzeala tronurilor” începe pe 17 iulie la HBO, iar postul a organizat cu această ocazie un eveniment de promovare, la mijlocul lunii mai, la Londra, la care a participat și „TVmania”. A răspuns întrebărilor jurnaliștilor din toată Europa și Sophie Turner, Sansa Stark în serial.

 

Erai foarte tânără când ai primit rolul din „Urzeala tronurilor”. Cum este ca primul rol serios din carieră să fie atât de important?

Aveam 13 ani. A fost, este incredibil. La audiții mi-au dat doar câteva scene și oricum nu știam nimic de „Urzeala tronurilor”, de HBO. Habar n-aveam în ce mă bag. Însă, aproape imediat, începi să-ți dai seama când e vorba de un rol serios, consistent. N-am știut că serialul va avea atâta succes, chiar și după primul sezon, nu eram siguri că vom continua. Dar chiar și așa, a fost foarte intimidant, să intri într-o lume cu actori precum Sean Bean sau Peter Dinklage, să ai 13 ani și să nu știi ce să faci cu propria persoană – oare să-mi folosesc vocea ca și cum aș fi pe scena de teatru?! Da, a fost intimidant, dar în același timp cred că a fost și motivul pentru care eu și Sansa ne-am potrivit așa de bine, experiențele noastre au fost similiare, și ea a fost aruncată într-o lume, o lume a adulților, la care a trebuit să se adapteze din mers.

 

Ce ne poți spune despre sezonul 7?

🙂 Ce vă pot spune, referitor la Sansa, e că în sezonul ăsta începe să se obișnuiască cu puterea adusă de poziția pe care a căpătat-o, deși nu e puterea pe care și-ar dori-o. Jon tocmai a fost ales Regele Nordului, în timp ce ea nu a primit asemenea recunoaștere. Așa că luptă cu asta, cu îndoielile dacă e plăcută de oamenii din Winterfell, dacă o vor accepta, plus că învață în cine să aibă încredere.

 

Există zvonuri că Sansa se va reîntâlni cu Arya și Bran. Ceva adevăr în asta?

Hmmm…. Să știți că n-o vă stric plăcerea povestind ce anume se întâmplă, cred că ar fi drăguț să se reîntâlnească copiii Stark, dar, fiind vorba de „Urzeala tronurilor”, considerați că ar fi un fir narativ suficient de fericit? Cred că, dacă ar fi să se întâlnească din nou, apropo de neînțelegerile din primul sezon dintre Sansa și Arya… În toți acești ani, motivația Sansei de a supraviețui a fost mereu să-și revadă familia, așa că, dacă ar fi să se revadă, cred că nu ar mai exista nici un conflict, ar fi doar fericire că au supraviețuit.

 

Cât de periculoasă este Sansa în sezonul 7? Pentru că, la sfârșitul sezonului 6, uciderea lui Ramsay părea să-i fi făcut plăcere.

Unul dintre lucrurile interesante la scena cu moartea lui Ramsay este chiar la sfârșit, când Sansa aproape că zâmbește și ajungi să te întrebi dacă nu cumva va începe să-i placă să facă asta, să ucidă. Normal că vrea răzbunare și vrea să-i pedepsească pe toți cei care i-au făcut rău ei și familiei sale, iar acum, în sfârșit, are puterea să facă asta. Dar Sansa încă are capul pe umeri, nu e o ucigașă fără minte sau fără limite, ca Cersei sau un Umblător Alb. Plus că a fost crescută conform valorilor Stark, cred că e periculoasă pentru cei care au rănit-o pe ea sau familia ei, nu e periculoasă pentru toată lumea.

 

Dar crezi că mai poate să se întoacă la visul ei inițial, de a se mărita cu un rege, de-a avea familia ei fericită?

Cred că acum Sansa găsește satisfacție în alte lucruri decât a fi măritată și a avea copii. Cred că se simte mai sigură pe cont propriu. Știe că poate avea încredere în ea, dar nu știe în cine din jur poate avea încredere. Oricum, măritișul nu mai e clar o prioritate pentru ea. Adică, a fost cu Degețel atâția ani și s-a simțit în siguranță, dar în sezonul trecut, s-a îndepărtat de el. Atunci a început să ia decizii pentru ea, atunci a început să aibă părerile ei și să lupte pentru ele. Eu personal cred că e mai puternică pe cont propriu, iar obiectivul ei acum este să-și adune familia, nimic altceva.

 

Serialul se apropie de final. Care crezi tu că ar fi un sfârșit potrivit pentru „Urzeala tronurilor”?

Pentru Sansa, cred că mi-ar plăcea o moarte mișto. Mi-ar plăcea să-și omoare toți dușmanii, să se reîntâlnească cu membrii familiei ei și apoi să moară de mâna cuiva apropiat, pe care-l iubește. Ar fi distractiv. Dar probabil că asta nu se va întâmpla. Cât despre serial, îmi place ideea ca Cersei să rămână pe Tronul de Fier la sfârșit. Este așa de distractiv să o urmărești, este un personaj atât de sadic, încă e o plăcere să o vezi pe ecran. Dar cine știe ce se va întâmpla? 🙂

 

Și cine ar putea să o omoare pe Sansa?

Un membru al familiei, zic eu. Nu aș dori să fie cineva de care se fie îndrăgostită, nu-mi doresc să se îndrăgostească, cred că a terminat-o cu relațiile. Da, să fie omorâtă de cineva din familia Stark, pe care îl iubește și în care are încredere. Ar fi cool.

 

Care a fost sau este locul tău preferat de filmări?

Ca să fiu sinceră, eu sunt mereu în studio, acolo e setul meu preferat J) Bine, am filmat și în pădure. Aaa, da, setul meu preferat a fost cel cu pădurea zeilor de la Winterfell, cu copacul acela uriaș, superb, în centru. Prima dată când am fost acolo (n.r. – copacul se află undeva în Irlanda de Nord), pentru scena nunții dintre Sansa și Ramsay, am făcut atâtea poze, pentru că, deși era o scenă înfiorătoare, era cel mai frumos set pe care îl văzusem vreodată.

 

Crezi că cel mai surprinzător final al serialului ar fi unul fericit?

Ar fi ditamai răsturnarea de situație, pentru că suntem toți pregătiți pentru așa chestii morbide, încât un final fericit ar fi gen „George R R Martin, chiar nu ne așteptam” J)) Poate Jon va ajunge pe tron sau poate Daenerys sau poate va fi cineva pe care nu l-am văzut de ani buni. Sunt atâtea personaje în „Urzeala…” încât e greu să alegi.

 

„Urzeala tronurilor” se va termina în curând. Te bucuri? Vei regreta ceva?

Cred că o să-mi lipsească foarte mult. E dificil, pe de-o parte e și o ușurare, deși nu cred că ăsta e cel mai bun cuvânt. O să fie plăcut să am o vară în care să… Să am o vară, atât! Să plec în vacanță, ar fi grozav, să am timp să mă bronzez! Pe de altă parte sunt îngrozită că nu voi mai avea slujba asta de vară, că nu voi mai filma la „Urzeala tronurilor”, că nu voi mai putea fi cu familia mea de pe platourile de filmare. Plus că, din momentul în care încep filmările la un sezon „Urzeala tronurilor”, știu că voi învăța atât de mult despre actorie, dar și despre mine. Așa că e înspăimântător, dar și incitant, în același timp.

 

Sezonul 7 din „Urzeala tronurilor” începe luni, 17 iulie, la HBO, și va fi difuzat ca în sezoanele trecute, lunea dimineață, de la 04.00, în același timp cu restul lumii și încă o dată lunea de la 20.00.

Pentru mai multe informații, citește noul număr al revistei TVmania, din 3 iulie la chioșcuri!

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton