; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

The log road home

National Geographic va difuza în premieră serialul-eveniment „Lungul drum spre casă”

16 October 2017

National Geographic lansează premiera serialului „Lungul drum spre casă', o analiză tulburătoare a suferinței umane pe care războiul a provocat-o soldaților și familiilor acestora. Acesta este un serial din opt părți și cel mai recent serial al canalului, realizat pe baza unui scenariu.

 

Premiera serialului-eveniment „Lungul drum spre casă' va avea loc duminică, 5 noiembrie.

Cu un scenariu bazat pe cartea cu vânzări record pe lista New York Times a jurnalistei de renume internațional Martha Raddatz, „Lungul drum spre casă' spune povestea zilei de 4 aprilie 2004, când un mic pluton de soldați din Divizia 1 Cavalerie, veniți din baza militară Fort Hood, Texas, a fost atacat cu ferocitate în cartierul Sadr City din Bagdad, un adevărat furnicar cu străzi întortocheate ca un labirint. Ziua aceasta avea să rămână în istoria armatei americane sub numele 'Duminica neagră'.

Serialul din opt părți, durează tot atât timp cât soldații s-au aflat sub asediu și spune nu doar povestea acestor tineri bărbați, dar și pe aceea a trei misiuni de recuperare disperate, lansate pentru a-i salva.

 

În serial, îi veți putea urmări pe Michael Kelly (House of Cards, Taboo) în rolul locotenentului-colonel Gary Volesky (acum generalul Volesky), comandantul batalionului aflat în primele orele ale preluării controlului asupra Sadr City atunci când atacul a început; Jason Ritter (Parenthood, Girls) în rolul căpitanului Troy Denomy, cel care a condus curajos un convoi de recuperare în oraș; E.J. Bonilla (Unforgettable) interpretându-l pe liderul plutonului izolat, prim-locotenentul Shane Aguero; Kate Bosworth (Blue Crush, SS-GB, The Art of More) în rolul Gina Denomy, tânără soție și recent mamă luptându-se cu propriile temeri și, în același timp, consolând familiile celor căzuți sau răniți; Sarah Wayne Callies (Prison Break, The Walking Dead, Colony) în rolul LeAnn Volesky, conducătoarea grupului de familii ai mebrilor armatei (Family Readiness Group) și soția lui Gary Volesky,; Noel Fisher (Shameless) în rolul bravului luptător de 24 de ani, mai apoi activist al păcii, soldatul Tomas Young; și Jeremy Sisto (Suburgatory, Law & Order, Six Feet Under) în rolul curajosului sergent-major Robert Miltenberger.

 

„Lungul drum spre casă' a fost filmat în totalitate la Fort Hood, cea mai mare bază militară din America, ocupând 883 kilometri pătrați. Aici este și baza Diviziei 1 Cavalerie și locul unde soldații prezentați în serial au trăit și s-au antrenat înaintea detașării lor fatidice. „Lungul drum spre casă' are premiera globală în noiembrie, pe National Geographic, în 171 de țări și 45 de limbi.

 

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare