; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Gordon Ramsay_Calator cu gust_National Geographic

National Geographic difuzează din 28 iulie o nouă serie culinară, „Gordon Ramsay: Călător cu gust”

27 June 2019

Gordon Ramsay este un explorator al extremelor culinare în noul serial difuzat de National Geographic, Gordon Ramsay: Călător cu gust. Chef-ul cu numeroase stele Michelin și atlet Ironman se aventurează într-o nouă și incitantă aventură în jurul lumii.

 

Din Peru, Laos și Maroc până în Hawaii, Alaska și Noua Zeelandă, Ramsay va traversa văi, va înota în oceane, va străbate păduri și va escalada munți în căutarea sa neobosită de inspirație culinară. Programele despre mâncare și aventură sunt un teren cunoscut pentru Ramsay, care, în serialul din 2010 realizat pentru Channel 4, 'Gordons Great Escapes', a putut fi urmărit explorând culturile culinare ale Indiei și Asiei de Sud-Est.

 

Serialul documentar Gordon Ramsay: Călător cu gust ni-l dezvăluie pe venerabilul chef cunoscând oameni din diferite zone ale globului și învățând despre culturile, preparatele și aromele unice fiecărei regiuni. Fiecare ingredient pe care-l culege și fel de mâncare pe care-l gustă îi inspiră o nouă rețetă creată de la zero, gândită pentru a reprezenta sufletul acelei culturi. Fiecare episod se încheie cu o provocare pentru Ramsay: însoțit de o legendă a gastronomiei locale, el își testează abilitățile nou dobândite și, împreună, pregătesc un festin pentru localnici. Pentru Ramsay, mâncarea este poarta spre cultura locală, iar fiecare aventură este calea spre sufletul oamenilor și locurilor.

 

'A fost uluitor să pot călători în locuri neștiute de turiști, mai puțin umblate, alături de National Geographic, să interacționez cu localnicii și să descopăr povești incredibile despre tradiții și delicatese unice, despre eforturile enorme necesare obținerii ingredientelor native', afirmă Ramsay. 'Am învățat mult mai multe filmând acest serial decât am făcut-o în ultimii zece ani.'

 

Ramsay trăiește o serie de aventuri, culinare și nu numai, în locurile uimitoare pe care le vizitează:

 

  • Străbate jungla densă din Laos pentru a gusta ouă de furnică țesătoare și pentru a plonja în apele periculoase în căutare de melci și gândaci uriași de apă dulce;
  • Vânează țipari cu mâinile goale folosind tehnici tradiționale Maori alături de un pescar local, în Noua Zeelandă;
  • Colaborează cu localnicii în Maui pentru a intra în posesia celei mai periculoase capturi cu ajutorul unor instrumente făcute de mână și merge la pescuit cu sulița alături de Kimi Werner, celebra scufundătoare liberă din Hawaii;
  • Escaladează versantul unei stânci în timpul unei furtuni de zăpadă, însoțit de un localnic, pentru a culege ierburi native în Alaska;
  • Coboară în rapel într-o cascadă furioasă și cunoaște culegătorii locali de ciuperci din Maroc;
  • Se urcă pe o stâncă în Peru în căutarea viermilor de cactus, o delicatesă locală.

 

Serialul va fi transmis în 172 de țări și în 43 de limbi. Gordon Ramsay: Călător cu gust este produs de Studio Ramsay. 

 

Episoade:


În Peru, pe Valea Sacră

28 iulie, ora 21:00

Chef-ul Gordon Ramsay urcă pe motocicletă pentru a străbate Valea Sacră a Incașilor din Peru unde vrea să afle mai multe despre bucătăria tradițională, născută la mare altitudine. Dornic să absoarbă cât mai mult din cultura locală, el escaladează stânci, pescuiește pe lacuri de mare altitudine și gustă din delicatesele locale, între care viermi prăjiți, cartofi de variate culori cum rar vezi în altă parte și porcușori de Guineea. La final, își testează cunoștințele nou acumulate alături de legendarul maestru bucătar local Virgilio Martinez.

 

În sudul aspru al Noii Zeelande
4 august, ora 21:00

Chef-ul Gordon Ramsay călătorește spre îndepărtatele locuri din sudul Noii Zeelande ca să dezlege secretele bucătăriei Maori. Învață de la localnici cum să prindă țipari cu mâinile goale, face scufundări libere pentru a captura prețioasa moluscă Paua și caută ingrediente locale unice pentru ca apoi să-și probeze noile cunoștințe prin prepararea unui festin Maori alături de tânărul chef Monique Fiso.

 

În Laos, pe marele Mekong
11 august, ora 21:00

Chef-ul Gordon Ramsay vizitează Laos, unde înfruntă cu caiacul apele învolburate ale fluviului Mekong în căutarea inspirației culinare. Se aventurează în jungla densă și află de la localnici cum se consumă ouăle agresivelor furnici-țesător și se scufundă în căutarea melcilor și a uriașilor gândaci de apă dulce. Cu noile cunoștințe dobândite, el pregătește un banchet pentru călugării unui templu din regiune.

 

În Hawaii, pe coasta Hana
18 august, ora 21:00

Chef-ul Gordon Ramsay călătorește spre Maui, Hawaii, ca să exploreze ingredientele exotice ale bucătăriei locale. Pe o ploaie torențială, el străbate primejdioasa autostradă Hana. De la localnici, Gordon învață cum să vâneze căprioare cu un arc, produce taro hawaiian și află cum se pescuiește cu sulița de la celebra scufundătoare liberă Kimi Werner. Gordon își testează cunoștințele pregătind un ospăț alături de unul dintre cei mai buni bucătari din Hawaii, Sheldon Simeon.

 

Prin munții Marocului
25 august, ora 21:00

Chef-ul Gordon Ramsay vizitează Marocul, unde pornește într-o aventură prin inima Munților Atlas Mijlociu ca să înțeleagă străvechea bucătărie berberă. Învățând de la localnici, el coboară în rapel într-o cascadă ca să-i cunoască pe 'vânătorii' de ciuperci, mulge o cămilă și află cum este viața populației berbere. Își testează apoi noile cunoștințe pregătind un ospăț alături de chef-ul Najat Kaanache pentru a sărbători Anul Nou Berber.

 

Gordon Ramsay: Călător cu gust este produs de Studio Ramsay pentru National Geographic. Pentru Studio Ramsay, producătorii executivi sunt Gordon Ramsay, Elvia Van Es Olivia, Helen Cooke, Lisa Edwards și Jon Kroll. Pentru National Geographic, producătorul executiv este Betsy Forhan, vicepreședinte de producție este Kevin Tao Mohs, iar președinte al diviziei de programe originale și producție este Geoff Daniels.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare