; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

1 Sayenga_006_Breakthrough

National Geographic Channel prezintă: „Invenții care schimbă lumea”

06 November 2015

National Geographic Channel aduce un nou serial documentar: „Invenții care schimbă lumea'. Premiera are loc duminică, 8 noiembrie, de la ora 21.00. Regizorii Angela Bassett, Peter Berg, Paul Giamatti, Akiva Goldsman, Ron Howard și Brett Ratner prezintă descoperirile științifice ale momentului; Jason Bateman și Adrien Brody sunt naratori.

[Not a valid template]

„Invenții care schimbă lumea' este o serie despre exploratorii științifici din cadrul unor universități și instituții de marcă și despre modul în care inovațiile și progresele lor avangardiste vor schimba lumea noastră în viitorul apropiat și mai îndepărtat. Documentarul își propune să aducă publicului poveștile, oamenii și tehnologia din spatele acestor progrese. Producătorii executivi ai seriei sunt Brian Grazer, Ron Howard, Steven Michaels, Jonathan Koch, Mark Dowley și Kurt Sayenga.

Fiecare episod de o oră este regizat de un vizionar al Hollywood-ului – Angela Bassett, Peter Berg, Paul Giamatti, Akiva Goldsman, Ron Howard și Brett Ratner.

Seria explorează descoperirile științifice remarcabile din domenii precum: neuroștiințe, longevitate, apă, energie, pandemii și tehnologii cyborg. Inovațiile extraordinare, salvatoare de vieți, fac parte din viața de zi cu zi și suntem deseori tentați să le considerăm ceva obișnuit. Au loc într-o clipită – pe câmpurile de luptă și la locurile de joacă, în superacceleratoare și la Stația Spațială Internațională, în case și mașini inteligente.

 

Episoadele lunii noiembrie:

În luptă cu pandemiile (regizat și narat de Peter Berg)

8 noiembrie, de la 21.00

Berg invită privitorii în lumea dramatică, impresionantă și uneori dureroasă a pionierilor care caută să oprească epidemiile și să salveze lumea de posibile noi astfel de pericole în viitor. Epidemia recentă cu Ebola a împins știința medicală să evolueze la fel de rapid ca și virusul împotriva căruia luptă, producând progrese care ar putea duce la o lume fără patogeni. De la antibiotice și vaccinuri la programe de calculator care prevăd cum se vor răspândi virusurile, noi instrumente salvatoare de vieți vor fi folosite în lupta împotriva virusurilor din viitorul apropiat, cum sunt virusul HIV, al gripei, al febrei tropicale, al malariei și al multor altor boli fatale. Cunoaște-i pe dr. Maria Coyle, care a dezvoltat o metodă revoluționară de a introduce un vaccin într-un virus comun de răceală; Erica Ollman Saphire, care a organizat un consorțiu internațional pentru a găsi un tratament împotriva febrelor virale hemoragice, cum este Ebola și dr. Ian Crozier, virolog al Organizației Mondiale a Sănătății (WHO) care a luptat împotriva Ebola în Sierra Leone până când a contractat el însuși boala și a petrecut 40 de zile agonizante închis într-un salon izolat din Spitalul Universitar Emory. Crozier s-a recuperat, descoperind apoi că virusul încă se multiplica în ochiul său.

 

Supraomul (regizat și narat de Paul Giamatti)

15 noiembrie, de la 21.00

Există șanse ca tu să fii sau să cunoști un cyborg: o persoană care este ajutată sau îmbunătățită cu ajutorul tehnologiei care i-a fost încorporată, cum ar fi membre artificiale sau un stimulator cardiac. Dar progresele științifice depășesc stadiul de înlocuire a unor părți ale corpului și ne introduc într-o lume nouă în care natura corpului și a minții umane se schimbă. Fuziunea între biologie și tehnologie ne face mai buni, mai puternici, mai rapizi și mai inteligenți. Totul se schimbă: cum gândim, cum simțim, cum percepem lumea. Acum învățăm cum să manipulăm codul nostru genetic și să intrăm în posesia cheilor creației. Dar oare, pe măsură ce lumea naturală și cea artificială se îmbină, vom deveni mai mult supraoameni? Riscăm să ne pierdem umanitatea? Trish Aelker de la Lockheed Martin Exoskeleton Technologies a construit exoschelete care au conferit unor muritori obișnuiți superforță, iar dr. Miguel Nicolelis, expert în interfețe creier-mașină, aduce speranță oamenilor cu leziuni traumatice ale coloanei vertebrale prin proiectul său Walk Again (Mergi din nou).

 

Decodificarea creierului (regizat de Brett Ratner; narat de Adrien Brody)

22 noiembrie, de la 21.00

După mii de speculații despre ce se întâmplă în creierul uman, în prezent avem instrumentele prin care să explorăm universul său ascuns. Aceste instrumente duc la cercetări care au putea oferi soluții salvatoare celor care suferă de afecțiuni precum epilepsie sau boala Alzheimer. Tot aceste instrumente pot dezlega misterul conștiinței și a ceea ce ne face să fim ce suntem. Cunoaștem cercetători și oameni de știință eminenți, între care dr. John Schenck, care a contribuit la introducerea imagisticii prin rezonanță magnetică și a fost prima persoană care și-a scanat creierul prin această metodă la începutul anilor 1980; dr. Mohamad Koubeissi, neurologul care a creat o metodă revoluționară de tratare a epilepsiei; și dr. Steve Ramirez, care cercetează cum să implanteze sau să șteargă amintiri, sperând ca eforturile sale să ajute suferinzii de tulburare de stres posttraumatic.

 

Prezentat de National Geographic și GE, două mărci cu un interes îndelungat pentru inovații, știință și explorare, seria va fi difuzată de National Geographic Channel în 440 de milioane de case din 171 de țări și în 45 de limbi.

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare