; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

In direct din spatiu_1

National Geographic prezintă “În direct din spaţiu”, în această noapte, de la bordul Stației Spațiale Internaționale

14 March 2014

Jurnalistul, producătorul și moderatorul de televiziune Soledad OBrien s-a alăturat evenimentului global de televiziune ÎN DIRECT DIN SPAȚIU de la National Geographic, în calitate de gazdă și co-producător executiv.

Pe parcursul programului, OBrien va transmite LIVE de la Centrul de Control al Misiunilor din Houston, invitând privitorii să intre pe orbita planetei noastre și să facă la propriu înconjurul Pământului pentru a descoperi, dintr-o perspectivă unică, ce înseamnă viața și munca de astronaut la bordul Stației Spațiale Internaționale. Programul va fi difuzat LIVE în 15 martie, de la ora 02:00.

'Este o onoare să fiu gazda și co-producătorul executiv al unui eveniment atât de ambițios și de important. Sunt încântată să extind colaborarea cu partenerii de la National Geographic pentru a transmite povestea nespusă ce se petrece zilnic deasupra pe cer', spune OBrien.

[Not a valid template]

'Pentru aceia ce au fost impresionați de filmul Gravity, cred că vor exista motive să fie și mai impresionați de munca incredibilă desfășurată zi de zi la bordul Stației Spațiale Internaționale și de riscurile și sacrificiile enorme pe care astronauții și le asumă. Avem ocazia să urmărim cel mai mare spectacol ce are loc dincolo de planeta noastră.'

Așadar, pe 30 martie, ÎN DIRECT DIN SPAȚIU te invită să intri pe orbita Pământului, la bordul Stației Spațiale Internaționale, alături de astronauții Rick Mastracchio și Koichi Wakata. Astronautul Mike Massimino (cunoscut în special pentru controbuția la repararea telescopului Hubble) va ține privitorii cu picioarele pe pământ, împreună cu OBrien, în direct din Houston.

SSI orbitează în jurul Pământului la fiecare 90 de minute, însemnând că NGC își va purta telespectatorii în jurul planetei la propriu, dezvăluind imagini incredibile ale acesteia, de la apus la răsărit, luminile orașelor și aurora verde, până la furtuni cu fulgere și meteoriți. Mastracchio și Wakata vor oferi privitorilor un tur complet prin laboratorul spațial, arătând cum arată viața în microgravitație pe parcursul câtorva luni. În propriile lor cuvinte, descoperim cum dorm cu capul în jos, cum se mențin în formă, cum își păstrează igiena personală și, bineînțeles, (întrebarea care stă pe buzele tuturor) cum folosesc toaleta.

Vor realiza, în premieră pentru o transmisie televizată, experimente în laboratorul plutitor, experimente care demonstează importanța științei pentru lumea noastră.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare