; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Jane Goodall: The Hope

National Geographic celebrează 50 de ani de Ziua Pământului printr-un program special

21 April 2020

Postul National Geographic are un program special miercuri, 22 aprilie, când aniversăm 50 de ani de Ziua Pământului, difuzând trei premiere globale: „Expediția Okavango', seria „ Photo Ark: Aninmale rare' și „Jane Goodall: Speranța'. 

În aprilie 1970, milioane de oameni din toată lumea se mobilizau pentru a cere protejarea planetei noastre. Acea zi istorică a dat naștere mișcării ecologiste moderne cunoscute sub numele de Ziua Pământului. 50 de ani mai târziu, această mișcare a devenit cel mai mare eveniment civic la nivel internațional, cu peste un miliard de participanți în fiecare an. An de an, în această zi specială, oamenii din toate colțurile lumii obișnuiau să iasă din case și să ajute la curățarea planetei, la plantarea copacilor și recuperarea frumuseții naturii. Dar, anul acesta nu este unul ca toate celelalte. Acum, când majoritatea dintre noi trebuie să rămânem în case, National Geographic ne aduce lumea naturală acasă pentru a ne trezi speranța și admirația pentru planeta noastră.

 

National Geographic și Nat Geo WILD dedică o zi întreagă sărbătoririi Zilei Pământului prin difuzarea celor mai bune documentare despre istorie naturală. Evenimentul Ziua Pământului va include, pe lângă cele trei premiere menționate mai sus, cele mai bune programe despre istorie naturală ale National Geographic, între care documentarele recente „Jane, o planetă ostilă' și „Plămânii oceanului', precum și o selecție de documentare speciale despre istorie naturală din categoria „Destination Wild'. Pe parcursul zilei, vor fi difuzate și filme scurte în care îi cunoaștem pe fotografii și exploratorii National Geographic ce-și continuă, în diverse colțuri ale lumii, munca de protejare și omagiere a planetei. 

Piesa de rezistență a programului este programată la ora 21.00: „Jane Goodall: Speranța', o continuare a documentarului „Jane' difuzat în 2018, cu celebrul primatolog britanic.

Considerată cel mai mare expert în cimpanzei din lume, Goodall (86 de ani) este cunoscută pentru munca de o viață, pe care a desfășurat-o în studierea interacțiunilor familiale și sociale ale cimpanzeilor sălbatici și este un vocal avocat al conservării naturii, animalelor, ecosistemelor și al habitatelor naturale.

„Speranța' continuă povestea de unde a fost lăsată în documentarul „Jane': în 1986, dr. Jane Goodall sosea ca cercetător la o conferință și, după ce află amploarea pericolului cu care se confruntă cimpanzeii, părăsea acea conferință ca activist. Imaginele o urmăresc pe Jane Goodwall de-a lungul călătoriilor ei prin lume timp de 300 de zile pe an, având întâlniri cu oameni cât mai diverși, de la copiii din Zanzibar la giganți ai tehnologiei din Silicon Valey sau prințul Harry, pentru a ne convinge pe toți că stă în puterea noastră să schimbăm lumea în bine.

Jane Goodall a susținut mereu că specia umană tratează celelalte specii cu superioritate, dar celebrul primatology britanic crede că mai avem o șansă să reparăm relația noastră cu lumea înconjurătoare, idee subliniată și în documentarul care are premiera de Ziua Pământului. 

 

 

 

 
Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare