; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

MoneyRunners_Ep101_Trafficked_IMG2654

National Geographic anunță o nouă serie documentară: „Ilegal cu Mariana van Zeller”

16 February 2021

O nouă serie documentară National Geographic, Ilegal cu Mariana van Zeller îi poartă pe telespectatori în interiorul celor mai periculoase piețe negre de pe planetă. Fiecare investigație din această serie în opt părți o are în prim-plan pe jurnalista câștigătoare a premiilor Peabody și duPont, Mariana van Zeller, ce explorează mecanismele complexe și adesea violente din interiorul unei rețele ilegale. Pe măsură ce pătrunde tot mai adânc în aceste lumi subterane, Mariana dezvăluie cu îndrăzneală și empatie faptul că cei care operează aceste rețele sunt adesea mult mai asemănători nouă decât credeam. Ilegal cu Mariana van Zeller are premiera vineri, 19 februarie, de la ora 22:00.

 

Ilegal oferă spectatorilor o aventură în locuri rar văzute, pentru a afla ce se ascunde în spatele cortinei infracționale. Mariana petrece timp cu jucători importanți din mai multe economii subterane — de la traficanți de tigri și escroci internaționali la falsificatori, traficanți de arme și furnizori de fentanil. Pe parcurs, întâlnește polițiști, foști deținuți, colegi de breaslă și localnici prinși la mijloc, în încercarea de a oferi o imagine panoramică asupra acestor rețele de trafic prea puțin înțelese, care contribuie la economia subterană de multe miliarde de dolari, la nivel mondial.

 

Îmi face o deosebită bucurie să aduc Ilegal în fața spectatorilor din toată lumea,' a declarat Mariana van Zeller, care și-a petrecut cea mai mare parte din ultimii 15 ani raportând despre lumea infracțională globală. Oamenii nu își dau seama că există piețe negre peste tot în jurul nostru, ascunse la vedere. Și ceea ce mă fascinează cel mai mult este modul în care oameni obișnuiți, care respectă legea — persoane ca mine și ca tine — sunt atrași în aceste lumi interlope.'

 

Într-un episod special de două ore, Mariana prezintă un periculos lanț de aprovizionare cu arme de foc produse în America, transportate ilegal în mâinile cartelurilor de droguri și care alimentează nivelurile record de violență armată în Mexic. O călătorie care oferă acces uluitor la traficanți de arme, cărăuși, șefi de cartel și asasini ia o întorsătură și mai terifiantă când fiul celui mai cunoscut rege al drogurilor din lume, El Chapo Guzman, este arestat, iar cartelul în care se infiltrează Mariana decide să riposteze violent.

 

In primul episod al seriei, Mariana abordează ceea ce una dintre sursele ei numește povestea de contrabandă de neatins.' Piața neagră pentru tigri și părți de tigru este atât de profitabilă, secretă și periculoasă încât puțini au încercat să îi descopere detaliile sordide. Mariana călătorește în lung și în lat pentru a se întâlni față-în-față cu contrabandiștii.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare