; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Geniul Einstein

Serialul „Geniul: Einstein”, difuzat în premieră de National Geographic în acest weekend

28 April 2017

Primul serial National Geographic creat pe bază de scenariu – producția „Geniul: Einstein' – are premiera duminica aceasta, pe 30 aprilie, de la ora 21.00, anunță postul într-un comunicat.

Serialul în 10 părți urmăreşte viaţa celebrului fizician Albert Einstein (1879 – 1955), explorând realizările sale profesionale extraordinare, dar și relațiile sale personale volatile, pasionale și complexe.

Serialul se bazează pe cartea lui Walter Isaacson, „Einstein: His Life and Universe' și are în distribuție actori celebri precum:

  • Geoffrey Rush (actorul din „Pirații din Caraibe' și „Discursul regelui' îl joacă pe Einstein la maturitate),
  • Johnny Flynn („Nori peste Sils Maria'),
  • Emily Watson („Testamentul tinereții', „Calul de luptă'),
  • T.R. Knight („Anatomia lui Grey') și
  • Vincent Kartheiser („Mad Men').

Noua serie de la National Geographic îi are drept producători executivi pe Brian Grazer, Ron Howard și Gigi Pritzker. Odată cu primul episod al serialului s-a produs și debutul regizoral al lui Howard („O minte sclipitoare', „Codul lui Da Vinci') într-o producție de televiziune bazată pe scenariu.

„Geniul: Einstein' urmărește ridicarea lui Einstein de la originile umile de gânditor plin de imaginație și rebel, trecând prin toate eforturile de a fi recunoscut de comunitatea științifică, până la statutul de celebritate internațională, ca omul care a dezlegat misterele cosmosului prin faimoasa sa Teorie a relativității.

Serialul pătrunde și mai adânc în viața omului Einstein, examinându-i stările oscilante de la exaltare la cruzime în cele mai intime relații personale, cu copiii săi, cele două soții și multele femei cu care le-a înșelat pe acestea.

Seria „Geniul: Einstein' este amplasată într-o epocă de neliniște globală, de-a lungul celor două războaie mondiale. Confruntat cu un sentiment antisemit în creștere în Europa, supravegheat de spioni și în fața posibilității anihilării atomice, Einstein întâmpină dificultăți ca soț și tată și în special ca om de principiu, chiar și atunci când propria viață îi este pusă în pericol.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare