Actrița Natașa Raab s-a stins din viață pe 23 octombrie, la vârsta de 70 de ani, iar miercuri, 25 octombrie, a fost înmormântată în Cimitirul Ungureni, din Craiova. Colegii actori i-au scris mesaje emoționante pe coroanele de flori.
Actrița Natașa Raab s-a stins din viață pe 23 octombrie, la vârsta de 70 de ani, iar miercuri, 25 octombrie, a fost înmormântată în Cimitirul Ungureni, din Craiova. Colegii actori i-au scris mesaje emoționante pe coroanele de flori.
Lacrimi pentru Natașa Raab! Toți cei care au cunoscut-o și iubit-o pe actriță au putut să îi aducă un ultim omagiu în foaierul Teatrului Național “Marin Sorescu” din Craiova, acolo unde a fost depus sicriul cu trupul neînsuflețit. Imaginile video publicate pe Facebook de Oltenia TV sunt cu adevărat emoționante.
Actrița, care i-a dat viață simpaticei Coana Chiva, în celebrele reclame la produse lactate, a fost înmormântată în Cimitirul Ungureni din orașul în care a cunoscut și marea dragoste, dar și satisfacții profesionale.
De înmormântare și de parastas s-a ocupat Victoria Velea, femeia care a îngrijit-o în ultimii trei ani din viață, după ce actrița a fost diagnosticată cu Parkinson.
Cancan.ro prezintă imagini de la priveghi, iar sicriul actriței este înconjurat de coroane de flori cu mesaje de la colegii actori. „Un ultim omagiu”, „Nu te vom uita niciodată”, „Odihnă veșnică” sunt doar câteva dintre mesajele scrise pe panglicile coroanelor funerare, din partea UNITER (Uniunea Teatrală din România) sau pe cele aduse de actorii de la Naționalul din Craiova. Imaginile pot fi urmărite aici.
Natașa Raab nu a mai avut rude în viață, după ce soțul ei, medicul Val Gutul a murit de cancer, în septembie 2019, iar fratele și mama s-au stins, și ei. Actrița a fost îngrijită până la ultima suflare de Valeria Velea, prietena ei, care luat-o la casa ei din Băilești.
Iată ce povestește despre ultimii ani din viața Natașei Raab, într-un interviu pentru Playtech.ro.
„Natașa a murit ieri, la ora 15.00, în casa mea din Băilești, o luasem acolo, în urmă cu doi ani, ca să o pot îngriji permanent. Din păcate, medicii nu au mai putut face nimic, ea suferea de o boală neurologică foarte gravă, nu mai putea nici coborî din pat, iar, în ultima lună, mai exact după ziua ei de naștere, nu mai putea spune mai nimic, decât ”Vreau apă!”.
Nu-și mai dorea să mai trăiască. Era absentă de la tot, o mai înveseleam eu, dar nu-și mai dorea nimic. Îi mai rămânea plăcerea de a o coafa și de a o farda, a fost cochetă până în ultima clipă a vieții, dar și de a mânca, îi făceam mereu mâncărică de pui.
Ea mă alinta ”mamina”. Am fost foarte apropiate, ca două surori. Mi-este foarte rău acum, stau pe pastile, de când a murit. Parcă o văd mereu prin casă, ne-am legat foarte mult, în acești ani, care au fost foarte grei și pentru mine, dar și pentru ea”, a povestit Victoria Velea pentru sursa citată.
Actrița Natașa Raab s-a născut în localitatea Huedin, din județul Cluj, la 15 iulie 1953. În adolescență cânta jazz pe scena Casei de Cultură a Studenților și a Casei Armatei din Cluj. A cântat muzică populară la Ansamblul Mărțișorul, a studiat canto cu Stela Simonetti și a jucat pe scena Teatrului Național de la Cluj, împreună cu actorul George Motoi.
A absolvit liceul Gheorghe Barițiu din Cluj-Napoca și I.A.T.C. București, la clasa profesorului Mircea Albulescu, promoția 1988. Între 1979 și 1988 a fost model la Centrul de Creație UCECOM, notează radioromaniacultural.ro, în articolul biografic dedicat regretatei actrițe.
De la absolvire, Natașa Raab este actriță la Teatrul Național Marin Sorescu din Craiova. A colaborat și cu Teatrul Odeon din București.
A jucat în spectacole ca: „…Escu” de T. Mușatescu, „O masă pe cinste” de G. Astalos, „Pragul albastru” de I.D. Sârbu, „Ferma animalelor” de George Orwell, „Tărâmuri întunecate” de Harding Lernay, „Hamlet” de W. Shakespeare, „Nașterea” de C. Voiculescu, „Vacanță în Guadelupa” de Pierre Sauvil și Eric Assous, „Omul cu mârțoaga” de George Ciprian, „Valsul hazardului” de Victor HaTm, „Romeo și Julieta” de W. Shakespeare etc.
Cele mai cunoscute roluri din filme și seriale sunt: Lola – în serialul Lumini și umbre, Ligia – în Adela, regia Mircea Veroiu, Rodica – în Acordați circumstanțe atenuante, regia Lucian Bratu, Maria – în Există joi, regia Adrian Petringenaru, Ana – în Vis de ianuarie, regia M. Oprișescu, Vecina – în Autor necunoscut, regia Dan Pița, Năstăsica – în Martori dispăruți, regia Dan Mironescu, Năstăsica – în Lacrima cerului, regia Adrian Istrătescu, Hellene – în Somnul insulei, regia Mircea Veroiu, Soția ambasadorului american – în Amen, regia Costa Gavras, Hangița Tomii – în Întoarcerea lui Păcală, regia Geo Saizescu, Nina – în Serialul TV La urgență, Hermina Dumbravă – în Inimă de țigan și Regina.
A prezentat Festivalurile „Național Maria Tănase”, „Crizantema de Aur”, „Crizantema de Argint” (Chișinău) a realizat spectacole, emisiuni de radio și televiziune.
A jucat în mai multe filme, fiind nominalizată la Premiul Gopo pentru cea mai bună actriță în rol principal, ca urmare a interpretării rolului principal din filmul „Din dragoste cu cele mai bune intenții” (2011).
Citește și: Natașa Raab, imobilizată la pat din cauza bolii. Cine are grijă de ea