; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Natalie Wood

În culisele unei morţi celebre. Natalie Wood a fost lăsată de soţ să moară

25 November 2011

La 30 de ani de la dispariţia faimoasei Natalie Wood, una dintre cele mai mari actriţe hollywoodiene ale vremii, dosarul morţii sale a fost redeschis de poliţia din Los Angeles.

Pe 29 noiembrie 1981, corpul neînsufleţit al actriţei Natalie Wood, protagonista unor filme ca Splendoare în iarbă' şi Poveste din cartierul de vest', a fost găsit în largul coastei Californiei. Cu o seară înainte, ea şi soţul ei, actorul Robert Wagner, petrecuseră pe iahtul Splendour' alături de Christopher Walken, coleg de platou cu Wood la recent-încheiata O idee genială', iar Wood se certase aprig cu Wagner.

Moartea vedetei la doar 43 de ani a fost înconjurată de mister, însă a fost considerată mereu un accident. Săptămâna trecută, însă, căpitanul iahtului, Dennis Davern, a aruncat cazul în aer.

La întrebarea A fost cearta dintre Natalie Wood şi soţul său, Rober Wagner, evenimentul care a dus în cele din urmă la moartea sa?', a lui David Gregory, gazda emisiunii americane The Today Show', Davern a răspuns simplu: Da'.

Natalie Wood

Las-o acolo, dă-i o lecţie'

Cu puţin timp înainte, Davern fusese interogat de poliţiştii din Los Angeles, după ce a recunoscut, la fix trei decenii de la acele evenimente, că a minţit în declaraţia sa originală. Atunci, medicul legist a decis că actriţa băuse şi a alunecat când a încercat să se urce pe mica şalupă de pe iaht, trupul ei fiind găsit a doua zi într-un golf de lânga Insula Catalina. Wood era îmbrăcată cu o cămaşă de noapte lungă, jachetă şi şosete – nu tocmai echipamentul obişnuit de înot – şi avea vânătăi pe corp şi pe mâini şi zgârieturi pe faţă.

Vrei să te culci cu nevastă-mea?!', ar fi urlat Wagner la Christopher Walken, în momentele dinaintea accidentului. Aşa şi-a început Davern depoziţia pentru autorităţile californiene, adăugând că singura propoziţie pe care a putut s-o descifreze complet în timpul disputei a fost Dă-te dracului jos de pe barca mea', adresată de Wagner soţiei sale.

Deşi detectivii încă nu au făcut publice toate detaliile noii mărturisiri a căpitanului, se pare că acesta le-a spus că Wagner ar fi putut s-o salveze pe Wood dacă ar fi intervenit la timp, însă a lăsat-o să se zbată. Las-o acolo, dă-i o lecţie', i-ar fi spus actorul lui Davern, potrivit actriţei Lana Wood, care l-a acuzat mereu pe Wagner de moartea surorii sale.

Davern a menţionat că soţul lui Wood l-a instruit să nu dea niciodată detalii despre circumstanţele în care Natalie a dispărut de pe iaht pe 28 noiembrie 1981', angajând un avocat care să redacteze versiunea căpitanului despre incident. A doua zi după moartea actriţei, Davern a fost chemat casa din Beverly Hills a lui Wagner, unde avocatul i-a recomandat să nu spună nimic.

Deşi această nouă versiune a lui Davern îl implică fără nici un dubiu pe Wagner în tragica dispariţie a soţiei sale, autorităţile din Los Angeles le-au spus jurnaliştilor americani că actorul nu e un suspect în cazul morţii lui Natalie Wood.

Pe de altă parte, corul celor care cer pedepsirea lui Wagner continuă să crească, în jurul lui Davern şi a sus-menţionatei Lana Wood, aşa că acest caz vechi de 30 de ani ar putea să-şi afle, în sfârşit, deznodământul.

PREMONIŢIE

Pentru că Natalie Wood era cunoscută drept o excelentă înotătoare, faptul – confirmat de căpitanul Davern – că aceasta ar fi rezistat vreme de câteva ore în apă, strigând după ajutor, e luat în calcul de detectivii din Los Angeles. Pe de altă parte, Lana Wood a explicat că sora ei nu s-ar fi aventurat niciodată de una singură pe ocean, într-o şalupă, aşa cum au consemnat autorităţile de la acea vreme, pentru că era terifiată de o veche premoniţie.

Potrivit Lanei, mama celor două a avertizat-o pe Natalie, în copilărie, că va muri înecată într-o apă întunecată', aşa că Wood se temea inclusiv de propria piscină'!

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare