; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

378877.1024x576

National Geographic difuzează documentarul „Construit pentru Marte: roverul Perseverance”

22 February 2021

Postul National Geographic va difuza, în premieră, pe 27 februarie, de la ora 20.00, documentarul „Construit pentru Marte: roverul Perseverance', care ne invită în culisele laboratorului de propulsie cu jet de la NASA, pentru a urmări construirea vehiculului.

 

Pe 18 februarie, după o călătorie de șapte luni și peste 300 de milioane de mile, roverul Perseverance a asolizat pe planeta Marte. Imaginile spectaculoase publicate de NASA surprind atât cadre de aproape, cu roțile vehiculului pe solul marțian, cât și o vedere de la mare distanță, dintr-un satelit care orbitează în jurul Planetei Roșii. 

 

Cel mai sofisticat robot trimis vreodată de pe Pământ pe Marte – a costat de 2,7 miliarde de dolari – a amartizat cu succes pe 18 februarie într-un crater imens unde se crede că ar fi fost un lac cu vreo 4 miliarde de ani în urmă. Roverul Perseverance are misiunea de a căutarea dovezi ale vieţii pe Marte.

 

Perseverance a dus cu el şi un mini-elicopter, care ar urma să zboare pentru prima dată pe o altă planetă. De asemenea, robotul va efectua un experiment pentru producerea oxigenului. Este de aşteptat ca roverul să funcţioneze cel puţin doi ani şi să „hoinărească' peste 15 kilometri pe solul marţian. Mostrele pe care le va aduna vor fi depozitate în mici recipiente, ce urmează să fie aduse pe Terra de o altă misiune, peste câţiva ani. 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare