Homepage  / Cinema

Napoleon, a fost lansat trailerul filmului cu Joaquin Phoenix. Când apare în cinematografe

Napoleon, a fost lansat trailerul filmului cu Joaquin Phoenix. Când apare în cinematografe

de Andreea Hentea,

Recent dezvăluit, trailerul așteptatului film al lui Ridley Scott, „Napoleon” (2023), ni-l arată pe faimosul Napoleon Bonaparte (Joaquin Phoenix) de-a lungul celor mai importante campanii ale sale, în secvențe de luptă impresionante. Totodată, filmul surprinde relația pasională și frământată dintre împăratul francez și soția lui, Joséphine (Vanessa Kirby).

După ce filmul „Gladiatorul” (2000) l-a transformat în vedetă, aducându-i nominalizarea la Oscar pentru memorabila interpretare a crudului împărat Commodus, Joaquin Phoenix colaborează din nou cu veteranul Ridley Scott. De data aceasta, marele regizor i-a încredințat talentatului Joaquin Phoenix un alt personaj tiranic, puternic și vanitos.

Un expert al figurilor glorioase

Celebrul împărat Napoleon Bonaparte este înfățișat aici într-o aventură vizuală de proporții, care îi trece în revistă victoriile, înfrângerile, pasiunile, dar și viziunea istorică remarcabilă. Filmul „Napoleon” se anunță o epopee militară captivantă, așa cum doar un cineast de talia lui Ridley Scott este capabil să construiască.

Așa cum se arată în prezentarea oficială a filmului, „Filmul Napoleon este o privire originală și personală asupra originilor lui Napoleon și a ascensiunii sale rapide și dure la tronul Franței, privită prin prisma relației sale pasionale și adesea capricioase cu soția și marea lui iubire, Joséphine. Filmul surprinde bătăliile celebre ale lui Napoleon, ambiția lui teribilă, precum și uluitoarea sa gândire strategică, ce l-a transformat într-un lider militar de excepție și într-un veritabil vizionar”.

Cine mai joacă în Napoleon, alături de Joaquin Phoenix

Alături de Joaquin Phoenix și de frumoasa Vanessa Kirby în rolul voluntarei împărătese Joséphine de Beauharnais, în film îi vom mai vedea pe Tahar Rahim („Mauritanul”) în rolul generalului Paul Barras, pe Ben Miles („The Crown”) în rolul generalului Armand de Caulaincourt și pe Ludivine Sagnier („Lupin”) în rolul revoluționarei Theresa Cabarrus. Paul Rhys („Familia Borgia”) joacă rolul faimosului diplomat Charles-Maurice de Talleyrand, John Hollingworth („Detectivul Dagliesh”) este mareșalul Michel Ney, Catherine Walker („Un risc acceptabil”) este regina Maria Antoaneta, iar Matthew Needham este Lucien Bonaparte, fratele împăratului.

Scenariul este scris de David Scarpa, care a mai colaborat cu Ridley Scott la drama „Pentru toți banii din lume” (2017). Filmul va avea premiera internațională pe 22 noiembrie, iar din 24 noiembrie va rula în cinematografele din România.

Filmul Napoleon – trailer

Urmăriți trailerul filmului „Napoleon” aici:

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton