.
Musicalul, ce se laudă cu cel mai mare buget din istoria Broadway – 65 de milioane de dolari, a avut avanpremiera weekendul trecut, la Foxwoods Theater, şi a fost, potrivit New York Post, un dezastru.
Având în vedere că aşteptările erau neobişnuit de mari, iar producţia fusese deja întârziată din cauza problemelor tehnice şi a schimbărilor de distribuţie, debutul său a fost mai mult decât dezamăgitor deoarece “tehnologia sa de ultimă oră a luat-o razna complet, pe fundalul unei coloane sonore plictisitoare şi a unui scenariu ilogic”, relatează NY Post.
.
Cinci rateuri mari de la primul spectacol
Grandioasa producţie inspirată de aventurile supereroului titular era deja sub lupa industriei datorită numelor lui Bono şi The Edge, a decorurilor fastuoase şi a cavalcadei de efecte speciale şi acrobaţii complicate.
Cele din urmă erau menite, potrivit lui Bono, să uimească publicul de pe Broadway într-o manieră unică pentru istoria teatrului. Echipa de producţie a aranjat sala de la Foxwoods cu tot felul de cabluri şi alte dispozitive plasate pe tavan, însă acestea au dat rateu după rateu, spre nemulţumirea celor din sală, mai săraci cu câte 140 de dolari după spectacol.
În total, infrastructura i-a trădat de cinci ori pe producători în timpul avanpremierei, lăsându-i pe actori să atârne deasupra publicului minute în şir.
.
Şansele de a face profit scad considerabil
La începutul reprezentaţiei, producătorul Michael Cohl i-a avertizat pe spectatori că super-producţia încă nu e la 100% şi ar putea fi întreruptă din cauza problemelor tehnice – până la urmă, premiera “Turn Off the Dark” are loc pe 11 ianuarie 2011. Însă patru dintre rateuri s-au întâmplat chiar în primul act, iar spectacolul a durat 3 ore şi 20 de minute!
Din cauza uneia dintre dificultăţile tehnice – la care vedeta Reeve Carney (Spider-Man) a plutit deasupra spectatorilor timp de câteva minute, în timp ce membrii echipei încercau să-l dea jos – pauza a fost anunţată prematur şi a durat peste 40 de minute.
Potrivit revistei Variety, la un buget de 65 de milioane de dolari şi un cost de producţie suplimentar de 1 milion de dolari pe săptâmână, “Spider-Man: Turn Off the Dark” ar trebui să îşi epuizeze biletele la fiecare reprezentaţie vreme de multe luni pentru a deveni profitabil. Nu-i puţin lucru, pentru standardele de pe Broadway.