; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Muntele Magic still 1

„Muntele magic” este noul film documentar de animație al Ancăi Damian

11 June 2015

Filmul a fost selectat în Competiția Oficială a Festivalului Internațional de film Karlovy Vary (3-11 iulie) și în cadrul proiecțiilor eveniment din selecția oficială a Festivalului Internațional de Film de Animație de la Annecy.

„Muntele magic' face parte, împreună cu filmul „Crulic – drumul spre dincolo', dintr-o trilogie despre eroism, nuanțând raportul individului cu istoria prin perspectiva morții și a faptelor sale. Realizat într-un stil postmodern, cu o multitudine de tehnici vizuale, decupaje de hârtie, desen animat, fotografie și film, pelicula prezintă povestea reală a unui polonez, Adam Jacek Winkler.

[Not a valid template]

Filmul este o coproducţie România (Aparte Film) – Franța (Arizona Production) – Polonia (Filmograf) și se bucură de sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și Polish Film Institute având un buget de producție de 865.366 de euro.

„Muntele magic' vine după marele succes pe care l-a avut „Crulic – drumul spre dincolo' (2011), care a strâns peste 35 premii și un număr impresionant de participări internaţionale (140), la festivaluri de film.

Premiera în România a filmului de animație „Muntele magic' este programată pentru data de 9 octombrie 2015.

 

Trailer internațional: https://vimeo.com/126502888

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare