De ce poartă regii și prinții un inel pe degetul mic
Monarhiile încearcă din ce în ce mai mult să se adapteze la noile vremuri fără a pierde din greutatea tradiției. Unele dintre obiceiurile lor au fost păstrate și rămân reminiscențe ale altor epoci. Un exemplu în acest sens este inelul pe degetul mic pe care unii regi și prinți continuă să îl poarte, aproape întotdeauna sub forma unui sigiliu, și care a fost văzut și la Pablo și Miguel Urdangarín, fiii Infantei Cristina a Spaniei, la înmormântarea lui Constantin al Greciei, potrivit hola.com.
Charles al III-lea, Don Juan Carlos, răposatul Constantin și fiul său cel mare, Paul al Greciei, actualul șef al Casei Regale Elene, sunt doar câteva exemple de șefi de stat care au purtat această bijuterie cu o notă aristocratică, a cărei modă datează încă de pe vremea reginei Victoria.
VEZI GALERIA FOTOPOZA 1 / 8
Inițial, sigiliul de pe degetul mic era folosit pentru a lăsa un semn. Mai exact, era gravată stema cavalerului sau simbolul familiei sau dinastiei regale, subliniind astfel moștenirea sa istorică. Inelul era plasat în ceara de sigiliu, după ce aceasta se topea, și era ștampilat pe documente sau scrisori oficiale, conferind astfel oficialitate și autenticitate scrisului.
De-a lungul timpului, membrii familiei regale au continuat să poarte această bijuterie ca o simplă podoabă și un simbol al poziției lor, fără a avea vreo preferință în privința mâinii pe care să o poarte sau chiar adăugând un alt inel, mai simplu. Astfel, fratele Sofíei l-a purtat pe degetul mic drept, la fel ca Pablo. Pe de altă parte, Regele Charles îl poartă pe mâna stângă, ca Juan Carlos.
Dar nu doar bărbații din familia regală au optat pentru aceste bijuterii, ci și cântăreți emblematici precum Frank Sinatra sau Elvis Presley, ca să nu mai vorbim de artiști mai urbani care au făcut din bijuteriile masculine un semn de identitate.
Sursa foto: Hepta
Citește și: