Homepage  / Vedete străine

Motivul pentru care Prințul William nu poartă verigheta. Cum a fost surprinsă Kate Middleton

Motivul pentru care Prințul William nu poartă verigheta. Cum a fost surprinsă Kate Middleton
8

de Redactia Tvmania

William a decis să renunțe la verighetă când s-a căsătorit cu Kate Middleton în 2011, dar nu a fost primul membru al familiei regale care a ignorat această tradiție. Ce se întâmplă, între timp, cu celebrul inel de logodnă primit al Prințesei de Wales.

Prințesa de Wales, în vârstă de 42 de ani, a ales să renunțe de curând la inelul ei emblematic de logodnă cu safir și diamante, o piesă care a aparținut anterior regretatei Prințese Diana. Însă, în ceea ce-l privește pe soțul ei, Prințul William, 42 de ani, acesta, de fapt, nu a purtat niciodată o verighetă — o decizie care rămâne valabilă și în prezent, scrie People.

Înaintea nunții lor din 29 aprilie 2011, un purtător de cuvânt al palatului a declarat: „Va exista doar un singur inel, conform dorințelor cuplului.” Acest inel îi aparținea lui Kate, care, pe lângă inelul de logodnă cu safir și diamante pe care i l-a oferit William în 2010, la propunerea în căsătorie, a primit și o verighetă din aur galez în ziua nunții, oficializându-și titlul de Ducesă de Cambridge. (După decesul Reginei Elisabeta, la vârsta de 96 de ani, pe 8 septembrie 2022, Kate a devenit Prințesa de Wales.)

Când a venit vorba de crearea verighetei lui Kate, o cantitate mică de aur extras din munții galezi a fost păstrată în seifurile regale încă de când a fost prezentată inițial bunicii lui William, Regina Elisabeta, a scris PEOPLE în 2011. Conform unei surse din palat, Regina i-a dat lui William „o bucată din aurul care a fost în familie de mulți ani“.

Nici Prințul Philip nu a purtat verigheta

Prințul William nu încalcă radical tradiția regală prin faptul că nu poartă verighetă — bunicul său, Prințul Philip, căsătorit cu Regina Elisabeta timp de 73 de ani până la moartea sa în aprilie 2021, nu a purtat verighetă. Totuși, tatăl lui William, Regele Charles, poartă o verighetă.

Regina Camilla și Regele Charles al III-lea participă la slujba din Duminica Paștelui de la Capela St George de la Castelul Windsor

La fel și Prințul Harry, care a purtat un inel de platină cu finisaj texturat de când s-a căsătorit cu Meghan Markle pe 19 mai 2018. Verigheta sa este, de asemenea, făcută din aur galez.

Meghan, la rândul ei, are o verighetă făcută dintr-o bucată de aur galez, oferită ei ca dar de Regina Elisabeta. Harry și Meghan au ales compania Cleave & Company din Londra pentru a crea inelele lor, iar compania a realizat și inelul de logodnă al lui Meghan, o creație personală a lui Harry.

Respectivul inel este compus din trei diamante, având o piatră mare în centru și două pietre mai mici pe fiecare parte. Două dintre pietre provin din colecția personală a Prințesei Diana, iar cealaltă piatră este din Botswana, o țară apropiată de inima lui Harry și pe care cuplul a vizitat-o la începutul relației lor, în 2016.

Britain’s Prince Harry (L), Duke of Sussex and Meghan (R), Duchess of Sussex exit St George’s Chapel in Windsor Castle after their royal wedding ceremony, in Windsor, Britain, 19 May 2018. The couple have been bestowed the royal titles of Duke and Duchess of Sussex on them by the British monarch. Photo by Neil Hall / ABACAPRESS.COM | 637700_026 WINDSOR Royaume Uni United Kingdom

În ceea ce privește alegerea Prințului William de a nu purta verighetă, o sursă care a vorbit cu Mirror a explicat că decizia a fost legată de stilul viitorului rege. „Nu este un fan al bijuteriilor,” a explicat sursa. „Nu a purtat niciodată bijuterii. A decis că nu vrea să poarte una acum. Totul ține de preferința personală.”

Într-un interviu cu Marie Claire, în anul 2018, comentatorul regal Eloise Parker a adăugat mai mult context: „Deși este tradițional ca femeile regale să poarte atât un inel de logodnă cât și o verighetă după ce se căsătoresc, nu a fost niciodată tradițional ca bărbații regali să poarte una,” a spus ea. „De aceea Prințul Philip și Prințul William nu le poartă. Cred că atunci când ai o nuntă urmărită de milioane de oameni, toată lumea știe că ești căsătorit.”

Kate Middleton surprise Olympic video appearanceIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 8

Când Prințul William a ales să îi dăruiască lui Kate inelul pe care mama sa l-a făcut atât de popular în timpul căsătoriei sale cu fostul Prinț Charles, el a explicat într-un interviu după logodnă cu ITV News: „Este inelul de logodnă al mamei mele, așa că m-am gândit că ar fi destul de frumos, pentru că, evident, ea nu va fi aici să se bucure de tot acest entuziasm.”. „Aceasta este modalitatea mea de a o păstra aproape de tot ceea ce se întâmplă,” a adăugat el.

Prințesa Diana a murit pe 31 august 1997, în urma unui accident de mașină în Paris. Avea doar 36 de ani; William avea 15 ani, iar Harry, 12 ani.

Deși Kate a petrecut o mare parte din 2024 departe de lumina reflectoarelor, ea a arătat inelul strălucitor pe care Prințul William l-a folosit pentru a o cere în căsătorie în 2010, în timpul celor două apariții oficiale din vară — Trooping the Colour în iunie și Wimbledon în iulie. Cu toate acestea, ea nu a purtat inelul de logodnă în aparițiile ulterioare, inclusiv o vizită cu William la Southport, Anglia, pe 10 octombrie, primul ei angajament public regal din acest an.

În videoclipul său din 9 septembrie, în care anunța că a terminat chimioterapia, Kate a purtat din nou un inel de eternitate care pare a fi nou, după ce a fost văzut pe mâna ei într-un mesaj video din 11 august alături de William, felicitând echipa Marii Britanii pentru performanța lor la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

Prințesa de Wales a stilizat inelul de eternitate în același mod în ambele videoclipuri din august și septembrie, purtându-l împreună cu ceea ce pare a fi verigheta sa din aur galez și inelul din aur alb și diamante Annoushka pe care a început să-l poarte la scurt timp după nașterea primului lor copil, Prințul George, în 2013, despre care se crede pe scară largă că este un cadou de la Prințul William.

„Își poartă inelele de logodnă în moduri diferite”

„Multe dintre aceste inele de eternitate reflectă relațiile de familie. Având în vedere că pietrele de naștere ale copiilor ei sunt rubinul, smaraldul și diamantul, nu m-ar surprinde dacă pietrele prețioase din noul inel ar avea legătură cu George, Charlotte și Louis,” a spus Lauren Kiehna de la The Court Jeweller despre semnificația mai profundă a accesoriului.

Oferind context despre motivul pentru care Prințesa Kate ar fi putut să nu mai poarte inelul său de logodnă strălucitor, Kiehna a menționat, pentru sursa citată, că „femeile regale își poartă inelele de logodnă în moduri diferite, la fel ca restul dintre noi.”

„Unele, precum Regina Elisabeta, își poartă inelele de logodnă zilnic pentru întreaga lor viață. Altele, precum Regina Mathilde și Regina Mary, își înlocuiesc regulat inelele de logodnă cu alte inele. Iar unele, precum Regina Letizia, nu au fost văzute purtând inelele de logodnă de ani de zile,” a adăugat ea.

Cel mai nou VIDEO
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton