Homepage  / Vedete româneşti

De ce concurentele de la „Survivor” ajung să aibă fața umflată, deși mănâncă doar orez și cocos. Explicațiile medicului

De ce concurentele de la „Survivor” ajung să aibă fața umflată, deși mănâncă doar orez și cocos. Explicațiile medicului
8

de Cristina Țapu,

Fanii emisiunii „Survivor” și „Survivor All Stars” au observat un detaliu interesant. Multe dintre concurentele care au acceptat provocarea junglei dominicane ajung să se umfle la față pe parcursul competiției, deși cantitatea de mâncare pe care o consumă este una infimă. Iată explicația medicilor!

De ce concurentele de la „Survivor” se umflă la față

Fostele participante la „Survivor” au vorbit despre schimbările fizice pe care le-au suferit în timpul competiției. Regimul hipocaloric, bazat în principal pe orez și cocos este responsabil pentru umflarea feței, explică medicii. De altfel, este un regim nerecomandat și poate fi periculos pentru persoanele sensibile.

maria constantin fata umflataIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 8

Roxana Nemeș vorbea în anul 2021 despre problemele de sănătate cu care s-a confruntat după participarea la emisiune, însă asta nu a împiedicat-o să accepte din nou participarea la show-ul din Republica Domincană. Vedeta susține că pe plaja din Dominicană și-a găsit liniștea și a putut intra în conexiune cu copilul său interior.

„Nu mă aşteptam să ies din cauza sănătăţii. Am început într-o zi să simt o durere surdă de stomac, nu mi-am făcut griji şi, după patru zile, la un joc, am simţit că mă înţeapă foarte tare şi am mers să fac o ecografie. După ecografia din Dominicană mi-au spus că este vorba de o inflamaţie. Acum urmez un tratament şi sper să nu fie nevoie de intervenţie chirurgicală. Ţin şi o dietă. De aceea nu m-am întors în junglă, unde mâncam numai cocos”, declara la acea vreme Roxana Nemeș.

Și Carmen Grebenișan și Vica Blochina s-au umflat la față din cauza soarelui puternic și a alimentației precare. Vica Blochina povestea că a avut nevoie de luni întregi pentru a reveni la forma inițială după ce chipul său a transformat schimbări radicale în Republica Dominicană.

Medicul a explicat care este motivul pentru care concurentele suferă transformări radicale

Medicul Oana Dumitrache a explicat, într-un interviu oferit pentru Click! care este motivul pentru care dieta concurenților bazată pe orez și cocos este una foarte periculoasă pentru organism, dacă este urmată pe o perioadă îndelungată de timp.

 „Laptele de cocos, cu toate că are un indice glicemic mic, fiind mai lent absorbit în organism, are totuşi 70%- 80% sucroză, adică tot zahăr. Acesta suprasolicită pancreasul, creşte nivelul insulinei şi rezistenţa la insulină. Astfel, apar afecţiuni asociate ficatului gras şi sindromului metabolic. Alte boli legate de sindromul metabolic şi care pot fi declanşate de un consum prea mare de zahăr sunt: diabetul de tip 2, bolile de inimă, hipertensiunea sau sindromul ovarian polichistic.

Apoi, consumul de lapte de orez constituie un risc pentru expunerea zilnică la arsenic inorganic şi ar putea avea drept consecinţă un aport excesiv de mangan din dietă. Manganul este un oligoelement esenţial pentru metabolismul glucidic şi lipidic şi pentru sănătatea sistemului osos, din păcate cu risc de bioacumulare şi intoxicaţie acută şi cronică.Astfel, carenţele de fier, calciu, magneziu vin la pachet. Pe de altă parte, poţi face o reacţie alergică sau intoleranţă la nuca de cocos, cu peristaltism slab al tractului digestiv, tulburări digestive, greaţă şi, uneori, dureri de cap”, explica aceasta.

Sursă foto: Pro TV – Kanal D

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton