Homepage  / Cinema / Vedete străine

Motivul pentru care Christopher Nolan se temea de Robert Downey Jr. „Auzisem povești”

Motivul pentru care Christopher Nolan se temea de Robert Downey Jr. „Auzisem povești”
10

de Andreea Hentea,

Regizorul Christopher Nolan a povestit că, înainte de a-l întâlni întâia oară pe Robert Downey Jr., pentru „Batman - Începuturi”, îi era „puțin teamă” de actor. „Auzisem povești despre cât de nebun e”, a recunoscut regizorul.

Christopher Nolan a povestit de ce „se temea puțin” de Robert Downey Jr.

Robert Downey Jr. a stârnit recent interesul povestind cum l-a întâlnit pentru prima dată pe regizorul filmului „Oppenheimer”, Christopher Nolan, la începutul anilor 2000, în calitate de potențial personaj negativ în „Batman – Începuturi” / „Batman Begins”, din 2005 (e vorba despre personajul dr. Jonathan Crane alias The Scarecrow – n.r.). Actorul a declarat că Nolan nu era prea interesat atunci să-l distribuie, ceea ce regizorul a recunoscut pe deplin într-un interviu recent acordat nytimes.com împreună cu Robert Downey Jr., citat de variety.com.

Știam 100% că nu ești tipul potrivit pentru Scarecrow”, i-a spus lui Downey Jr. cineastul, care l-a distribuit în final pe Cillian Murphy, protagonistul din „Oppenheimer”, în rolul respectiv. „În capul meu, hotărârea era deja luată, dar mi-am dorit mereu să te cunosc. Eram un mare admirator al tău, așa că am fost egoist și am vrut doar să ne întâlnim. Numai că îmi era și puțin frică de tine… Auzisem tot felul de povești despre cât erai de nebun. Până la urmă, au trecut doar câțiva ani de la ultima poveste de felul ăla apărută despre tine”, i-a mărturisit regizorul actorului.

Christopher Nolan a povestit de ce „se temea puțin” de Robert Downey Jr.Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 10

Prima întâlnire a lui Christopher Nolan cu Robert Downey Jr. a avut loc cu o bună bucată de vreme înainte ca studiourile Marvel să-l distribuie pe actor în rolul lui Iron Man, ceea ce a dus la revitalizarea carierei actorului după o serie de probleme legale pe la sfârșitul anilor ’90. Robert Downey Jr. fusese arestat în 1996 pentru deținere de heroină, cocaină și pentru posesia unei arme descărcate și primise trei ani de eliberare condiționată. Un an mai târziu, el a fost totuși închis (pentru aproape patru luni) după ce a sărit peste un test de droguri ordonat de instanță. În 1999 el a sărit peste alt test și a fost condamnat la încă trei ani de închisoare. Downey Jr. a executat un an și trei luni, apoi a fost arestat din nou pentru posesie de droguri, la doar patru luni după eliberare.

Probleme actorului cu legea au făcut foarte dificilă distribuirea lui de către studiourile Marvel în rolul lui Tony Stark, devenit definitoriu pentru cariera sa. Robert Downey Jr. a fost însă alegerea prioritară a fostului președinte al studiourilor Marvel, David Maisel, care a povestit: „Consiliul de conducere a crezut atunci că sunt nebun să pun viitorul companiei în mâinile unui dependent, dar i-am făcut să înțeleagă cât de grozav ar fi Robert pentru rol”, a povestit Maisel anul trecut. „Aveam încredere că era restabilit și că va rămâne așa”, a adăugat el.

Decizie esențială pentru istoria filmului

Tot Christopher Nolan a declarat recent, la „The Late Show”, că „distribuirea lui Robert Downey Jr. în rolul lui Iron Man este una dintre cele mai importante decizii de casting luate vreodată în istoria filmului” și a revenit la această afirmație în timpul dialogului cu nytimes.com.

Alegerea de către Jon Favreau a lui Robert în rolul lui Tony Stark este una dintre cele mai importante decizii de casting din istoria Hollywoodului și una definitorie pentru industria noastră”, a spus Nolan când a fost întrebat despre cum a trecut peste grijile inițiale legate de Downey Jr. Regizorul a completat: „Scăpat din pandemie, spui: Mulțumesc lui Dumnezeu pentru filmele Marvel!. Rolul lui Stark a fost unul despre care, retrospectiv, toată lumea crede că era evident menit pentru Robert. Dar riscul de a-l distribui a fost, totuși, enorm”.

Nolan l-a distribuit, la rândul său, pe Robert Downey Jr. în rolul lui Lewis Strauss din „Oppenheimer”, un alt rol care se dovedește decisiv și care i-a adus deja actorului Globul de Aur și trofeul pentru cel mai bun actor în rol secundar la Critics’ Choice Awards. Robert Downey Jr. este considerat, de asemenea, pe scară largă favoritul categoriei și la premiile Oscar.

Întotdeauna îți dorești să lucrezi cu actori grozavi, dar vrei și să-i surprinzi într-un moment din viața și cariera lor în care le poți oferi ceva ce nu au mai făcut înainte sau nu au mai făcut de mult timp”, a spus Nolan despre distribuirea actorului în rolul omului de afaceri și filantropului Lewis Strauss din „Oppenheimer”. „Mi-am dorit foarte mult să văd această vedetă incredibilă de cinema folosindu-și toată experiența profesională și carisma în acest rol dificil, al unui om foarte complicat. Mi-am dorit, într-adevăr, să lucrez cu Robert, mai ales din momentul în care am încetat să mă mai tem de el”, a adăugat cineastul.

Sursa Foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton