; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Moş Crăciun îndată vine

18 December 2009

moscraciunCopiii îi scriu lui Moş Crăciun şi aşteaptă cu nerăbdare dimineaţa zilei de 25 decembrie, când vor găsi sub brazi cadourile pe care acesta le-a lăsat pentru ei.

De la an la an, în noaptea dintre 24 şi 25 decembrie, Moş Crăciun le îndeplineşte dorinţele celor mici. Călătoreşte cu o sanie trasă de reni şi se strecoară prin hornurile caselor pentru a lăsa sub brazii împodobiţi cadourile pregătite de spiriduşii săi. Aceasta este imaginea modernă a lui Moş Crăciun, care a trecut prin nenumărate transformări în urma întâlnirii cu tradiţiile şi culturile din lumea întreagă.

„Înrudit' cu Sfântul Nicolae

Copiii care aşteaptă sărbătorile de iarnă cu gândul la cadouri nu ar trebui uite că de Crăciun se celebrează naşterea lui Iisus Hristos. Imaginea bătrânelului jovial cu costum roşu îşi are originile în persoana Sfântului Nicolae (acelaşi Moş Nicolae, care aduce daruri în noaptea din 5/6 decembrie), cunoscut ca protector al copiilor. Acesta provenea dintr-o familie bogată şi s-a remarcat prin ajutoarele pe care le împărţea nevoiaşilor, fiind considerat întruchiparea dărniciei lui Dumnezeu. Legenda spune că Sfântul Nicolae a fost impresionat de povestea unui bărbat care nu avea bani pentru a-şi mărita fiicele. Deoarece era prea modest pentru a oferi bani în public, s-a dus la casa tatălui în toiul nopţii şi a aruncat pe fereastra trei pungi pline cu aur (câte una pentru fiecare fată), acestea nimerind într-un ciorap pus la uscat în faţa căminului.

Citiţi textul integral în revistă.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare