Homepage  / Vedete româneşti

Monica Bîrlădeanu trăiește o vară studențească! „Sesiunea înseamnă zile blocate complet”. EXCLUSIV

Monica Bîrlădeanu trăiește o vară studențească! „Sesiunea înseamnă zile blocate complet”. EXCLUSIV
11

de Cătălina Matei,

Zilele acestea sunt extrem de încărcate pentru Monica Bîrlădeanu, studentă în anul II la Psihologie. Se află în plină sesiune, prin urmare învață de zor. Cât de provocator este pentru actrița în vârstă de 45 de ani să experimenteze din nou studenția?  

Determinare, putere, șarm în cote impresionante, strategie… sunt doar câteva dintre caracteristicile Manuelei Vlahu, personajul interpretat de Monica Bîrlădeanu în serialul „Groapa” care revine la Pro TV din 27 iunie. Caracteristici pe care actrița le stăpânește cu măiestrie și prin prisma faptului că este studentă la Psihologie… Mai multe detalii, imediat!

După ceva timp, „Groapa” revine la Pro TV, implicit și personajul tău.Crezi că telespectatorii o vor percepe diferit pe Manuela Vlahu față de utilizatorii VOYO?

Nu cred că platforma de difuzare face diferența, ci ce se întâmplă cu personajul în povestea propriu-zisă. Manuela, așa cum am jucat-o eu, e o femeie care-și sprijină bărbatul cu amândouă mâinile și cu tot ce are, să ajungă pe „tronul” familiei Vlahu. Își dorește putere și pentru că asta îi dă un sentiment de siguranță… Și de siguranță, chiar are nevoie. Cizma pe gât a familiei și presiunea ierarhiei Vlahu e ceva ce Manuela ar dinamita pe loc, dacă ar putea. Dar cum asta nu se poate, recurge la sfori trase abil și lent, din culise.

Ce ți s-a părut cel mai incitant la Manuela Vlahu?

Capacitatea ei de a-și reface calculele pe loc, fără să clipească și să se plieze super rapid pe orice nouă circumstanță.

Și ce ți-ar fi plăcut să poți prelua de la ea și în viața de zi cu zi?

Determinarea ei. Manuela nu-și ia ochii de pe „minge”, orice s-ar întâmpla.

Alături de Tudor Istodor ai avut parte de niște scene extrem de puternice. Cât de ușor sau greu îți este să ieși din personaj?

E o chestiune de exercițiu, sunt lucruri pe care le înveți în școală. Există o metodă care presupune menținerea personajului și în afara secvențelor de filmare, eu însă n-am practicat-o niciodată pentru că nu mi se pare sănătos să trăiești o identitate imaginară, de personaj, într-o lume reală pentru tine ca actor. Știu însă colegi care lucrează după metoda asta, cu succes.

Eu sunt Manuela doar între „Acțiune!” și „Stop!” , atât.

Pe marlie ecrane, acum, te putem vedea și în rolul Reginei Maria. Ce ti-a plăcut cel mai mult la această ipostază?

Regina Maria e una dintre cele mai importante personalități istorice, datorită căreia avem astăzi o Românie unită, cu abilități extraordinare pe politică externă și diplomație. Acestea fiind zise, documentarea pentru personaj a fost de-a dreptul intimidantă, dar simt că m-a îmbogățit enorm. În felul în care a fost scrisă, Regina Maria ghidează ferm, dar cu multă grație, decizia regelui Ferdinand de a intra în război de partea Antantei, în ciuda presiunilor Puterilor Centrale. E un tur de forță al argumentelor, câștigat de Regina, fără drept de apel.

În ce alte proiecte mai ești implicată?

Pe lângă proiectele comerciale, pe film sunt atașată de două proiecte în faza incipientă, la unul dintre ele se așteaptă o undă verde.

Dar facultatea? Cât de grele au fost examenele la Psihologie?

E cu siguranță provocator să mai faci și o facultate când jonglezi deja cu 20 de mingi diferite, dar nu neapărat foarte greu; mai degrabă intens. Sesiunea înseamnă zile blocate complet în calendarul meu; zile în care mă așez la 7.30 dimineața la birou, de unde mă mai ridic la 20 seara. Cu pauze de masa, cafea, desigur. Sunt materii de care sunt profund atașată și acolo de obicei mă scufund în studiu zile intregi.

Vei profesa în domeniu după încheierea studiilor?

După licență, urmează alte formări și vom vedea atunci. Pe moment, însă, mă ajută să ajung la o înțelegere mai profundă a personajelor.

Și cum se anunță restul acestei veri, pentru tine?

Zic eu că foarte bine. După sesiune, urmează o vacanță mult așteptată, apoi o alta, iar între timp sport și lectură la soare.

monica-birladeanu-2Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 11

Presa mondenă sugera că te vei căsători în curând.  Care sunt gândurile tale în acest sens?

Principiul meu de mulți ani de zile e că odată ce împărtășești detalii din viața privată, inviți păreri, opinii și speculații fără să le mai poți opri. Dacă ele există, nu sunt la invitația mea. Îmi păstrez în continuare „cărțile” la piept, așa cum am făcut-o și până acum.

Ce crezi că îți lipsește în momentul de față?

Nu mai sunt de multă vreme omul care se uită la ce-i lipsește, ci la ce are. Și din ce am… nimic nu-i în plus sau în minus.

Foto: Pro TV; Instagram

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton