Homepage  / Vedete străine

Monica Belluci a împlinit 60 de ani. Cu ce s-a ocupat înainte să devină un nume important în cinematografie

Monica Belluci a împlinit 60 de ani. Cu ce s-a ocupat înainte să devină un nume important în cinematografie
11

de Cristina Țapu,

Frumoasa și talentata actriță Monica Belluci împlinește 60 de ani pe 30 septembrie. Cunoscută pentru aparițiile sale pe micul ecran în filme de succes, Monica Belluci a strălucit și pe podiumul de modă și continuă să sfideze trecerea timpului, având un tonus de invidiat.

Monica Belluci împlinește 60 de ani pe 30 septembrie

Monica Bellucci s-a născut pe 30 septembrie 1964 în Città di Castello, Umbria, Italia. Deși a început studiile de drept la Universitatea din Perugia, pasiunea pentru modelling i-a deschis rapid noi oportunități. La doar 18 ani, a început să lucreze ca model pentru a-și finanța studiile, dar succesul rapid în această industrie a determinat-o să renunțe la universitate și să se concentreze pe cariera de model. Până la începutul anilor ’90, Bellucci defila deja pentru case de modă prestigioase precum Dolce & Gabbana și Dior.

Justin Theroux, Monica Belluci, Willem Dafoe, Catherine O’Hara, Winona Ryder, Jenna Ortega, Michael Keaton and director Tim Burton are seen leaving the photocall of „Beetlejuice, Beetlejuice” during the 81st Venice International Film FestivalIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 11

Totuși, modellingul nu era singura ei chemare. Monica a început să fie atrasă de lumea filmului, iar în 1990 și-a făcut debutul pe micile ecrane în serialul italian „Vita coi figli”. Cu un talent remarcabil și o prezență magnetică, și-a consolidat rapid cariera actoricească în Italia, dar și pe plan internațional.

Unul dintre primele sale roluri semnificative a fost în 1996, când a jucat în controversatul film francez L’Appartement, care i-a adus și o nominalizare la Premiile César pentru cea mai promițătoare actriță.

În 2000, a fost lăudată pentru rolul din Malèna, un film regizat de Giuseppe Tornatore, în care a întruchipat o femeie frumoasă și misterioasă dintr-un orășel italian în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Acest rol a consolidat statutul ei de divă internațională, iar interpretarea sa a captivat publicul și criticii deopotrivă.

Pe parcursul anilor 2000, Bellucci a apărut în diverse filme de succes, printre care Matrix Reloaded și Matrix Revolutions (2003), unde a interpretat rolul Persephonei, și The Passion of the Christ (2004), în care a jucat rolul Mariei Magdalena.

De-a lungul carierei sale, a colaborat cu regizori importanți precum Francis Ford Coppola (Dracula, 1992), Gaspar Noé (Irreversible, 2002), și Emir Kusturica (On the Milky Road, 2016). De asemenea, în 2015, a devenit cea mai în vârstă Bond Girl din istoria francizei James Bond, când a apărut în Spectre, la vârsta de 51 de ani.

Monica Belluci are două fiice alături de actorul italian Vincent Cassel

În ciuda faimei sale, Monica Bellucci a reușit să păstreze o viață personală destul de discretă. Prima sa căsătorie a fost cu fotograful italian Claudio Carlos Basso, dar aceasta a fost de scurtă durată. Ulterior, Bellucci s-a căsătorit cu actorul francez Vincent Cassel, cu care a avut o relație de aproape 14 ani. Cuplul, cunoscut pentru chimia lor atât pe ecran, cât și în afara lui, a avut împreună două fiice, Deva (născută în 2004) și Léonie (născută în 2010). Deși s-au separat în 2013, Bellucci și Cassel au rămas în relații bune de dragul fiicelor sale. În prezent, Monica Belluci formează un cuplu alături de celebrul regizor Tim Burton.

Monica a fost întotdeauna foarte protectoare cu viața sa personală, preferând să păstreze un echilibru între cariera sa publică și rolul de mamă. Ea a menționat de mai multe ori că maternitatea i-a schimbat complet perspectiva asupra vieții, făcând-o să prioritizeze fericirea și bunăstarea copiilor ei înainte de orice altceva.

Sursă foto: Hepta – Profimedia

Citește și:

PE ACELAȘI SUBIECT
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton