; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Mondenitati la ceas de seara

25 May 2009

Co-prezentatorul “Povestirilor de noapte”, Mircea Solcanu, vrea sa-si mareasca spatiul rubricii “La naiba, sa povestim!” si se pregateste sa-si imparta concediul intre Barcelona, Mykonos si Constanta.

Ai devenit mult mai cunoscut o data cu interpretarea lui Mihai Bendeac de la “Mondenii”, iar replica ta, “la naiba”, este pe buzele tuturor acum. Te amuzi sau te deranjeaza cand vezi ca te imita?
Mandri sunt prostii si paunii. Logic ca ma amuz mai ales ca interpretarea este de exceptie. De exemplu nu as putea sa-l imit pe Bendeac niciodata, asta ma deranjeaza… la mine.

Cum ti s-a schimbat viata dupa ce ai recunoscut ca esti gay?
Am devenit un om liber, un om care nu trebuie sa se mai ascunda de nimeni, mi-am castigat linistea si multumirea interioara, cu alte cuvinte m-am impacat cu tot ce era in exterior. E mare lucru sa gandesti liber, dar si mai mare este sa fii. Adevarul oricum te elibereaza. Prietenii mei stiau, nu m-au judecat niciodata cu faptul ca nu recunosc public acest lucru, insa as fi intrat in marea gasca de gay publici cu vieti inventate si traite pe la colturi. S-a schimbat asta. Lumea imi zambeste pe strada, pentru cel mai normal lucru uman si firesc – sinceritatea. Primesc zambete contra sinceritate.

Tu ai avut curaj sa recunosti ca esti gay. Ce parere ai despre cei din showbiz care nu au avut curaj sa faca acest lucru?
Nu e obligatoriu sa iti declari orientarea, fiecare alege, pana la urma iti alegi sau nu sa traiesti confortabil cu tine. Dar din proprie experienta va spun ca ajungi cu aceasta viata dubla sa obosesti sa mai traiesti si de aici depresii si frustrari datorate neimplinirii pe plan afectiv si de reprezentare sociala.

Inainte te vedeam mereu la toate evenimentele mondene pe urma vedetelor. Acum apari si tu in propria emisiune in calitate de subiect. Cum te simti?
Mai merg la evenimente si in calitate de reporter si imi place asta mult. Acum este adevarat, apar in emisiune in calitate de subiect, e greu, la naiba, sa fii de partea cealalta, sa raspunzi la intrebari si sa fii “ca la televizor”.

De ce nu mai exista emisiunea “Povestiri adevarate” in weekend?
Pentru ca echipa care lucreaza la “Povestiri de noapte” este mult mai solicitata in actualul format de o ora a emisiunii, iar volumul de munca este deja imens.

de Anda Dinca

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare