; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Momentul adevarului

15 September 2008

Ajunsa iar la barajul pentru supravietuirea in Grupa Mondiala a Cupei Davis, Romania e lipsita de Andrei Pavel, vedeta echipei in ultimul deceniu, in confruntarea cu India.

Incepand de vineri si pana duminica, la Arenele BNR din Cotroceni va avea loc, poate, cel mai dificil meci de Cupa Davis disputat de Romania in ultimul deceniu. Dusa in spate de unicul sau jucator de valoare, Andrei Pavel, echipa tricolora a cochetat, in tot acest timp, cu elita tenisului mondial. Absenta unui al doilea sportiv de top a impiedicat Romania sa obtina performante notabile, “Cneazul” izbutind doar sa ne mentina pe linia de plutire.
Acum insa, momentul amanat, dar de care toata lumea se temea, s-a produs: doborat de uzura si de diversele afectiuni capatate in aproape doua decenii de activitate la profesionisti, Pavel a renuntat. Romania va disputa, pentru a cincea oara in ultimii sase ani, barajul pentru mentinerea in Grupa Mondiala, impotriva Indiei. Fara “locomotiva”, tricolorii vor trebui sa se bazeze pe sprijinul publicului si pe forma oscilanta a lui Victor Hanescu, transformat acum, prin forta imprejurarilor, in prim-solist.
3 euro pe zi biletul de intrare
Pentru “Hane”, momentul e decisiv. Ajuns la 27 de ani, Victor trebuie sa faca pasul de la eterna promisiune la certitudine. Detinator, teoretic, al unor calitati ideale pentru tenis – inaltime, forta, tehnica buna de lovire a mingii -, jucatorul a amanat mereu “explozia”.
Indienii vin cu o echipa de dublu periculoasa (Leander Paes e pe locul 16 in lume in proba de dublu, iar Mahesh Bhupathi e pe locul 12) si cu jucatori slabi la simplu (Prakash Amritraj – locul 349, Somdev Devvarman – locul 797). Langa Hanescu (locul 128), Romania ii va pune pe Adrian Cruciat (locul 183), Victor Crivoi (locul 682) si Horia Tecau (locul 93).
Biletele la meciul Romania – India au preturi modice: 3 euro pe zi de concurs. Suprafata (zgura) – una lenta – ne avantajeaza, ca si scorul “all time”: 2-1. Pentru tricolori, greul insa abia acum incepe.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare