Homepage  / Vedete străine

Moment emoționant în timpul unui concert Coldplay. Actorul Michael J. Fox a cântat la chitară alături de formație. Reacția fanilor

Moment emoționant în timpul unui concert Coldplay. Actorul Michael J. Fox a cântat la chitară alături de formație. Reacția fanilor
12

de Andreea Hentea,

Chris Martin și trupa Coldplay l-au invitat recent pe îndrăgitul actor Michael J. Fox pe scena concertului lor de la celebrul Festival Glastonbury, pentru a cânta la chitară împreună cu ei. Ce a declarat solistul despre filmele lui.

Michael J. Fox a cântat la chitară alături de Coldplay

Înainte de a cânta piesa „Humankind”, Chris Martin a improvizat câteva versuri pentru a-i omagia pe fondatorul grandiosului Festival de la Glastonbury, Michael Eavis, și pe actorul Michael J. Fox. Acesta a cântat alături de trupă și a rămas pe scenă și pentru interpretarea piesei „Fix You”, scrie variety.com.

„Cu riff-ul lui Chuck Berry, doamnelor și domnilor, vă rog urați-i bun venit lui Michael J. Fox!”, a anunțat Martin în timp ce actorul urca pe scenă. Îndrăgitul actor Michael J. Fox (63 de ani), care suferă de maladia Parkinson din 1991, s-a aflat într-un scaun cu rotile pe durata concertului.

„Suntem o trupă datorită seriei «Înapoi în viitor»”

„Principalul motiv pentru care suntem o trupă este seria «Înapoi în viitor». Așa că îi mulțumesc lui Michael, eroul nostru”, a spus Chris Martin, solistul Coldplay.

Michael J. Fox, care a debutat în actorie la cincisprezece ani, este vedeta seriei de filme „Înapoi în viitor” (lansată în 1985), una dintre cele mai îndrăgite francize cinematografice ale tuturor timpurilor. Regizată de Robert Zemeckis și produsă de Steven Spielberg, aceasta îl avea în rolul principal pe Marty McFly, un adolescent din anii ’80 care se întorcea în timp, în 1955, cu ajutorul invenției unui cercetător excentric (Christopher Lloyd) și trebuia să se asigure că părinții lui, ei înșiși adolescenți la acea vreme, se întâlnesc și se îndrăgostesc, pentru ca el să poată reveni la viața lui din viitor. Seria (disponibilă pe SkyShowtime) a fost recompensată cu numeroase premii și nominalizări și a intrat definitiv în inima fanilor.

coldplay-2Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 12

La același concert, trupa Coldplay a adus-o pe scenă pe cântăreața de rap Little Simz, ca invitat surpriză, marcând astfel o nouă colaborare. Înainte ca aceasta să urce pe scenă, trupa Coldplay a trecut prin câteva dintre cele mai mari hituri ale sale, de la „Yellow” la „The Scientist” și „Viva La Vida”, alături de o orchestră live. În timpul piesei „Paradise”, pe scenă a urcat cântăreața și compozitoarea hispano-americană Victoria Canal, care a cântat cu vocea și la pian alături de trupă.

După interpretarea piesei „Sparks”, solistul Chris Martin a cerut mulțimii să ridice mâinile și să-și trimită dragostea în „Israel sau Palestina, în Ucraina sau Rusia, oriunde doriți”.

Coldplay, concert în București. Când are loc evenimentul și cât costă biletulIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  6 / 12

O lungă prietenie

Trupa Coldplay este o legendă a Festivalului de la Glastonbury, unde și-a făcut prima apariție în 1999 și a revenit în 2002 (când a înlocuit trupa The Strokes în ultimul moment), 2005, 2011 și 2016.

Săptămâna trecută s-a anunțat că cel de-al zecelea album al trupei, „Moon Music”, se va lansa pe 4 octombrie. Primul single de pe album, „Feels Like I’m Falling in Love”, a fost lansat pe 28 iunie. Albumul „Moon Music” este primul al trupei Coldplay după „Music of the Spheres” (lansat în 2021).

Trupa Coldplay își continuă, în prezent, turneul „Music of the Spheres”, în cadrul căruia a depus eforturi substanțiale pentru a-și reduce amprenta de carbon, producând până acum cu 59% mai puține emisii decât în ultimul lor turneu pe un stadion. După ce a depășit încasările de 810 de milioane de dolari, turneul „Music of the Spheres” a devenit al treilea turneu cu cele mai mari încasări din toate timpurile.

În cadrul turneului, care se va încheia în noiembrie, în Noua Zeelandă, trupa a susținut două concerte și la București, pe Arena Națională, pe 12 și 13 iunie, în urma cărora apariția pe scenă a interpretului de 22 de ani Babasha, alături de Coldplay, a iscat o imensă controversă.

Înființată în 1997, trupa Coldplay este formată din solistul Chris Martin, chitaristul Jonny Buckland, basistul Guy Berryman și bateristul Will Champion. Coldplay a vândut peste 100 de milioane de albume în întreaga lume, fiind una dintre cele mai bine vândute trupe muzicale din toate timpurile.

Sursă foto: Captură video – Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton