; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

My brilliant friend renewed season 2 hbo

Modificări la Prima: premiera serialului italian „Prietena mea genială” se amână

22 February 2021

Pentru a doua oară în două săptămâni, postul Prima schimbă data premierei pentru apreciatul serial italian „Prietena mea genială'. Astfel, primele două episoade vor fi difuzate – dacă nu se va mai schimba nimic între timp – vineri, 5 martie, de la 20.00.

 

Programată pe rând pe 19, apoi pe 26 februarie, producția „Prietena mea genială', ecranizare după romanul Elenei Ferrante, va intra abia – potrivit celor mai noi modificări comunicate de postul Prima – vineri, 5 martie, de la ora 20.00.

 

În original „L Amica geniale' (2018), serialul, o coproducție HBO și RAI, este adaptarea pentru televiziune a seriei de romane semnate de misterioasa italiancă Elena Ferrante și urmărește viețile a două prietene din copilărie până la bătrânețe. „Tetralogia Napolitană' a lui Ferrante cuprinde patru romane, traduse în 42 de limbi și vândute în milioane de exemplare – „Prietena mea genială', „Povestea noului nume', „Cei care pleacă şi cei ce rămân', „Povestea fetiței pierdute'. Primul sezon adaptează povestea din primul roman al seriei și le urmărește pe Elena și pe Lila aflate la vârsta copilăriei și adolescenței, în Napoli, în anii 50 – 60. Rolurile principale vor fi interpretate de Elisa Del Genia și Ludovica Nasti (ele sunt fetițele), iar Margherita Mazzuco și Gaia Girace vor fi adolescentele Elena și Lila. 

 

În locul primelor două episoade ale serialului, Prima va difuza vineri, 26 februarie, filmul artistic „Primul submarin', în original „The Hunley', din 1999, cu Armand Assante și Donald Sutherland în rolurile principale, o poveste inspirată de realitate, din timpul Războiului Civil American.

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare