; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

MV5BYTQyYmQ1Y2ItZTcxNC00MDgwLTkxYmEtOTVlMjk5MjhjMzhiXkEyXkFqcGdeQXVyNjUwNzk3NDc@._V1_

Modificări în grila TVR 1. Postul de televiziune va difuza filmul „Shalako”, în memoria actorului Sean Connery

02 November 2020

TVR 1 a făcut o modificare de ultim moment în grila sa de programe. Astfel, postul va difuza marți seară, de la ora 22.10, o peliculă în memoria actorului Sean Connery, în locul filmului programat, „Fanfan La Tulipe'. 

Marți seară, de la ora 22.10 vom putea astfel viziona pelicula „Shalako', care îl are în rolul principal pe regretatul Sean Connery. 

Acțiunea redă povestea lui Shalako, fost soldat în Războiul Civil American, acum vânător şi pistolar hoinărind prin deşerticul New Mexico, sare în ajutorul unei frumoase contese europene răpite de o ceată de apaşi. Tânăra, interpretată de frumoasa Brigitte Bardot, face parte dintr-un grup de aristocraţi care au organizat un safari, dar ghidul expediţiei refuză să se retragă de pe teritoriul apaşilor, în ciuda insistenţelor lui Shalako, care ştie că o confruntare sângeroasă este inevitabilă.

Filmul a fost lansat în anul 1968 și poartă semnătura regizorului Edward Dmytryk.

Primul interpret al lui James Bond s-a stins din viață la 90 de ani

Sir Sean Connery a încetat din viață la vârsta de 90 de ani. Actorul a murit în somn, în Bahamas, vestea fiind făcută publică de fiul său, prin intermediul BBC.

„Este o zi tristă pentru oricine l-a cunoscut și iubit pe tatăl meu. Și o zi tristă pentru toți oamenii din jurul lumii care s-au bucurat de minunatul talent pe care îl avea ca actor’, a declarat Jason Connery.

Fiul marelui actor a mai lăsat să se înțeleagă că vestea a picat ca un trăsnit asupra familiei, care nu se aștepta ca așa ceva să se întâmple, deși marele actor se „simțea rău de ceva vreme’.

Actorul de origine scoțiană, primul care i-a dat viață personajului James Bond în pelicula „Dr. No’ (1962), a avut o carieră care s-a întins pe cinci decenii. Connery a mai jucat în încă cinci dintre peliculele din seria „Bond’, precum și în pelicula „Never Say Never Again’, în anul 1983.

Pentru rolul din „The Untouchables’ („Incoruptibilii’, 1987), Connery a fost premiat la Gala Premiile Oscar și la Gala Globurile de Aur, un an mai târziu. El a mai câștigat două premii BAFTA și alte două Globuri de Aur.

Connery a fost numit, în 1989, „cel mai atrăgător bărbat în viață’ de către revista „People’, iar zece ani mai târziu, pe când avea 69 de ani, actorul a fost ales în cadrul unui sondaj de opinie „Cel mai sexy bărbat al secolului’.

Sir Sean Connery a fost făcut cavaler de regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii în anul 2000, la Holyrood Palace.

Connery a fost căsătorit, între 1962-1973, cu actriţa de origine australiană Diane Cilento. În 1975, s-a recăsătorit cu Micheline Roquebrune, o artistă de origine franco-marocană.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare