; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Contagion

Modificări în grila Film Now. Postul va difuza pelicula „Epidemia: Pericol nevăzut”

08 April 2020

Un nou titlu a fost introdus în grila postului săptămâna viitoare. Astfel, „Contagion' – da, acel film, care pare că a prevăzut evenimentele actuale, din timpul pandemiei de coronavirus – va înlocui filmul „I Am Number Four'. „Contagion', tradus la noi „Epidemia: Pericol nevăzut', va fi difuzat de Film Now miercuri, 15 aprilie, de la ora 20.00 (și în reluare a doua zi dimineață, de la 6.35).

„Contagion', filmul care a prezis pandemia de coronavirus

„Epidemia: Pericol nevăzut' sau „Contagion' este un film american din 2011 regizat de Steven Soderbergh. Rolurile principale au fost interpretate de actorii Marion Cotillard, Matt Damon, Laurence Fishburne, Jude Law, Gwyneth Paltrow și Kate Winslet. Filmul prezintă răspândirea unui virus în lume.

„Proprunerea a venit din partea scenaristului Scott Burns, iar filmul a fost inspirat de conferința ținută de Dr. Larry Brilliant în 2010 la TedTalk, care avea legătură cu pandemiile. Acest doctor ne-a prezentat ulterior cu alți experți inclusiv profesorul de epidemiologie Ian  Lipkin, care ne-a oferit sfaturi și a fost alături de noi pe platourile de filmare la debutul acestora. Scott a venit cu propunerea către Steven Soderbergh și astfel am început să lucram la ceva pentru marile ecrane. Trebuie să vă mărturisesc că de când am lucrat la acest film am început să mă spăl mult mai des pe mâini', a declarat în urmă cu câteva zile Michael Shamberg, unul din producătorii peliculei „Contagion' pentru publicația Insider.

Filmul începe cu sunetul unei femei care tușește. Aceasta este Beth Emhoff (Gwyneth Paltrow), care este pacientul zero într-o pandemie care ucide cel puțin 26 de milioane de oameni în întreaga lume în mai puțin de o lună. Pandemia fictivă este denumită MEV-1, este descrisă ca un hibrid de gripă și virusul mortal Nipah care a apărut în Malaezia la sfârșitul anilor 1990. Filmul s-a inspirat din apariția sindromului respirator acut sever din 2003 și a gripei porcine în 2009. În timpul pandemiei COVID-19 filmul a reapărut în clasamentele de vizionări încă din luna ianuarie 2020.

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare