; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Octavian Păscut alias Mistretzu

Mistretzu’ de la „Cronică” a primit de ziua lui propriul volum de poezii

14 March 2014

Octavian Păscut alias MistretzuSăptămâna aceasta, Octavian Păscut alias Mistretzu de la „Cronica Cârcotaşilor' şi-a aniversat ziua de naştere, zi pe care a sărbătorit-o prin muncă, cu drag şi spor. 

Cârcotaşul de la Prima TV a avut parte de o surpriză de proporţii din partea părinţilor săi. Aceştia i-au dăruit o carte, însă nu una oarecare, ci o carte cu versuri scrise chiar de el.

„În perioada adolescenţei m-a lovit un val de inspiraţie poetică şi m-am gândit că trebuie să mă exprim. M-am apucat să scriu versuri pe orice bucată de hârtie pe care o găseam. Scriam noaptea şi notam data şi ora la care aşterneam pe hârtie poeziile. Am uitat de ele complet, dar mama le-a găsit prin casă şi le-a strâns pe toate, bucată cu bucată. Timp de vreo trei luni de zile, împreună cu câţiva cunoscuţi, rude şi prieteni, le-au redactat la calculator. A găsit apoi o cunoştinţă, care avea o agenţie de publicitate, şi le-a pus într-o carte', povesteşte Mistretzu.

Cartea a apărut şi se numeşte Dincolo de timp', cuprinde titluri precum Disperare', Sfârşit', Nimic în plus' sau Ultima suflare', iar poeziile sunt scrise în manieră Nichita Stănescu, George Bacovia sau Marin Sorescu… „cam ce citeam eu la vremea aia', spune Cârcotaşul.

„A fost un sentiment foarte plăcut. A fost cel mai frumos cadou. M-a surprins şi am rămas mut. M-am redescoperit aşa cum eram eu la vârsta adolescenţei, pe momente, şi am dezgropat nişte sentimente pe care le-am avut atunci şi de care uitasem complet… Cred că mama şi-a dorit toată viaţa să aibă un băiat celebru şi a zis că, dacă n-am ajuns foarte celebru până acum, mă face ea. Drept pentru care s-a gândit să-mi editeze o carte. Prefaţa este scrisă de mama, iar cartea este tapetată cu poze din copilăria mea şi tinereţea lor, iar la sfârşit se încheie cu o poză cu băiatul meu, Alexandru', dezvălui Tavi.

Cartea a apărut doar în câteva zeci de exemplare şi a fost distribuită doar rudelor şi apropiaţilor, care au citit-o deja din scoarţă-n scoarţă. Dar Mistretzu se gândeşte serios să o reediteze şi pentru publicul larg.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare