; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

The Undoing Release Date Trailer

Misterul ticăloșiilor din Manhattan. Toate detaliile despre serialul „De la început” (HBO) cu Nicole Kidman și Hugh Grant

04 November 2020

Amânat, anticipat, cu o distribuție sclipitoare și un subiect incitant, serialul „De la început', a cărui lansare este considerată unul dintre evenimentele acestei toamne, se vede,  în sfârșit, la HBO, începând din 26 octombrie.

 

Creat de binecunoscutul David E. Kelley și regizat de Susanne Bier, „De la început' beneficiază de o distribuție și de o poveste demne să ne suscite interesul. În centrul său se află bogata familie new-yorkeză Fraser, Grace (Nicole Kidman) și Jonathan (Hugh Grant), al cărei mod de viață pare perfect gândit și organizat. Grace este psihoterapeut și își tratează pacienții cu devotament, iar soțul ei este medic oncolog pediatru la un mare spital din oraș. Cei doi au un fiu, Henry (Noah Jupe), înscris la o școală privată de elită, și nimic nu pare să-i tulbure.

 

O piramidă de iluzii

 

Acțiunea celor șase episoade ale serialului începe când Grace se pregătește să-și lanseze o carte intitulată „Ar fi trebuit să știi… dar acum e prea târziu', în care sfătuiește femeile să-și asculte întotdeauna intuiția cu privire la bărbații cu care leagă relații. Numai că, peste noapte, o dezvăluire oribilă aruncă o lumină nouă și devastatoare asupra întregii familii. Lui Grace îi atrage atenția o tânără mamă de la școala fiului său.

Curând, soțul ei, Jonathan, dispare, iar Grace are o serie de revelații cumplite legate de el, realizând că nu îl cunoaște aproape deloc și că tocmai ea nu a putut urma sfaturile pe care le recomandă altora. Nevoită să se confrunte cu o realitate îngrozitoare în urma unei anchete a poliției, mai ales că totul se petrece în văzul publicului, Grace apelează, în cele din urmă, la tatăl său, Franklin Reinhardt (Donald Sutherland), un expert în finanțe pensionat, pentru a o ajuta să-și protejeze familia, numele și să-și reconstruiască întreaga existență.

 

Marile succese așteptate

 

Serialul, în distribuția căruia îi vom mai vedea și pe Edgar Ramírez, Lily Rabe, Noma Dumezweni, Sofie Gråbøl, Matilda De Angelis și Ismael Cruz Córdova, trebuia să se lanseze în mai 2020, dar pandemia a complicat lucrurile, ducând la amânarea premierei. Atât Nicole Kidman, cât și David E. Kelley speră ca „De la început' să repete succesul unei alte producții HBO celebre la care au colaborat, „Marile minciuni nevinovate' (2017), recompensată cu patru Globuri de Aur și opt premii Emmy.

David E. Kelley a declarat într-o discuție televizată la începutul anului că s-a atașat în mod special de serialul de față fiindcă l-a atras esența acestuia, constituită din mulțimea de negări ale adevărului pe care și le-au confecționat personajele. „Toți au fost nevoiți să-și creeze povești false despre cine sunt ei, partenerii lor și întreaga familie și e surprinzător cu câtă tenacitate își apără, toți, aceste iluzii', spune Kelley despre această familie new-yorkeză bogată care și-a construit existența aparent perfectă pe un eșafodaj de minciuni.

 

 

Un thriller mai mult decât promițător

 

Serialul este ecranizarea romanului „Ar fi trebuit să știi… dar acum e prea târziu', al scriitoarei new-yorkeze Jean Hanff Korelitz, apărut în 2014 și publicat în 15 țări, printre care și România (a apărut la editura Litera). Romanul a fost caracterizat drept „fascinant și seducător' și descris ca „o analiză minuțioasă a claselor sociale superioare din Manhattan'.      

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare