; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Mihai Ghita   Kanal D

Misterele pădurii Baciu, sâmbătă la “Asta-i România!”

24 June 2016

Sâmbătă seara, de la ora 20.00, telespectatorii Kanal D vor putea urmări un reportaj marca Asta-i România!', la limita dintre paranormal și normal în legendara și misterioasa pădure Baciu, aflată pe un deal, în apropiere de Cluj.

Mihai Ghita - Kanal D

Pădurea Baciu este locul unde se manifestă forte nebănuite. Legenda a început în urmă cu cinci decenii, când un biolog a fotografiat un obiect circular, pe cer, deasupra pădurii. Cum nicio explicație nu părea plauzibilă, concluzia pe care au tras-o oamenii de știință a fost aceea că obiectul este de origine extraterestră. Apoi, disparițiile misterioase de persoane și câteva cazuri de suicid care au avut loc în pădure au consolidat legenda că aceasta este un portal către un alt univers. Însăși denumirea ei provine de la numele unui cioban care a dispărut din pădure cu mioarele lui cu tot.

În orice caz, vizibil, când intri în pădure ești cuprins de un inexplicabil sentiment de frică.

Cercetători din toată lumea și localnici mânați de curiozitatea pe care ți-o provoacă formele bizare ale copacilor contorsionați au venit aici pentru a studia zona.

Asta-i Romania

În pădurea Baciu se leagă și se dezleagă farmece, pentru că, spun locuitorii din zonă, energiile din acest loc amplifică puterea invocațiilor.

Echipa Asta-i România' a asistat la un asemenea ritual, surprinzând, la miez de noapte, în inima pădurii, o scenă desprinsă parcă dintr-un basm cu vrăjitoare. Întreaga scenă se petrece în jurul unui ceaun, lângă un foc.

Așezate pe pământ, ținând lumânări aprinse în mână, vrăjitoarele' bolborosesc cuvinte doar de ele înțelese.

Sandra, care se recomandă ca fiind cea mai vestită dintre vrăjitoarele Clujului, jură cu mâna pe inimă că pădurea le-ar spori puterile. Trebuie doar să știi cum să îți alegi locul pentru ritual.

Asta-i Romania1

Bunica mea a lucrat în această pădure! Mama mea a lucrat în această pădure! Noi nu descântăm pentru OZN-uri! Desfacem farmece! Sunt niște forțe benefice și malefice în acest loc!', spune femeia.

Dacă descântecele Sandrei și ale suratelor ei au cu adevărat efect în pădurea Baciu, nu se știe. Însă cercetările de până acum au condus la stabilirea a patru concluzii esențiale: fenomenele din pădurea Hoia-Baciu sunt discrete și se manifestă continuu, în timp, pădurea în sine oferă mai multe date cercetătorilor decât amatorilor de spiritism, fenomenele sunt evidente, nefiind contestate de cei mai sceptici oameni de știință, se pare că există o legătură între prezența în pădure a persoanelor cu capacitate de medium și apariția fenomenelor misterioase.

Urmăriți sâmbătă seara, de la ora 20.00, la Kanal D, în cadrul emisiunii Asta-i România!', un reportaj care vă va da fiori.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare