Homepage  / Vedete străine

Miriam Margolyes, după ce a fost operată pe inimă. Cu ce probleme de sănătate se confruntă actrița din Harry Potter

Miriam Margolyes, după ce a fost operată pe inimă. Cu ce probleme de sănătate se confruntă actrița din Harry Potter
7

de Roxana Mirea,

Miriam Margolyes, cunoscută pentru rolul profesoarei Sprout din filmele „Harry Potter”, a suferit o operație complicată pe inimă. Actrița, în vârstă de 82 de ani, se confruntă și cu alte probleme de sănătate grave și riscă să ajungă într-un cărucior cu rotile.  

Miriam Margolyes, după ce a fost operată pe inimă 

Miriam Margolyes, cunoscută pentru rolul profesoarei Sprout din filmele „Harry Potter”, și-a informat recent fanii cu privire la starea ei de sănătate, potrivit People. Miercuri, actrița în vârstă de 82 de ani a dezvăluit că a fost supusă unei proceduri de înlocuire transcateterică a valvei aortice, o alternativă mai puțin invazivă la operația pe cord deschis. Invitată în podcastul Table Manners, ea a menționat cu umor: „Acum am o inimă de vacă.” 

Margolyes a clarificat, adăugând: „Ei bine, nu toată inima, dar am avut o valvă aortică înlocuită cu o valvă aortică de vacă.” 

Nu sunt sigură cât de comună este. Nici măcar nu auzisem vreodată de această operație”, a mai spus actrița despre operația pe care a suferit-o. 

Margolyes a continuat să descrie procedura medicală complexă. „Au făcut două mici incizii, iar apoi au introdus acest dispozitiv”, a spus ea. „Nu sunt pe deplin sigură de modul în care l-au manevrat, dar implică un fel de stereo-ghidare. Apoi, când ajunge în punctul crucial din inima ta, ei trag ușor de o sfoară mică și se face „pow!” – și, pur și simplu, artera sau valva aortică este dată la o parte, chiar dacă destul de brusc.” 

Miriam Margolyes, după ce a fost operată pe inimă. Cu ce probleme de sănătate se confruntă actrița din Harry PotterIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 7

Ce probleme de sănătate are actrița din Harry Potter 

Actrița britanică a dezvăluit anterior că se luptă cu mai multe probleme de sănătate, printre care stenoză spinală și osteoporoză. În luna mai, ea a fost internată la Spitalul Royal Brompton din Chelsea, Londra, din cauza unei infecții toracice. Ea și-a ținut fanii la curent cu privire la starea ei, împărtășind o fotografie făcută de pe patul ei de spital.  

Apoi, în iunie, în timp ce apărea nud în revista British Vogue, Margolyes a vorbit fără menajamente despre modul în care alimentația ei a avut un impact asupra sănătății sale și a spus că aceasta a contribuit la deteriorarea afecțiunii coloanei vertebrale. 

Mi-am limitat viața din cauza dorinței mele de a mânca caramele sau de a mânca ficat tăiat, prăjituri cu brânză”, a spus ea. „Toate aceste absurdități. Nu ar fi trebuit să fiu atât de lacomă. Ar fi trebuit să fiu mai puternică.” 

Potrivit Mayo Clinic, stenoza spinală apare „atunci când spațiul din interiorul coloanei vertebrale este prea mic”. Acest lucru poate pune presiune asupra măduvei spinării și a nervilor care călătoresc prin coloana vertebrală. Margolyes a recunoscut că, odată cu adâncirea afecțiunilor sale, se va confrunta cu perspectiva unei mobilități reduse și va trebui, în cele din urmă, să se bazeze pe un scaun cu rotile.  

Sursa Foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton