Homepage  / Vedete româneşti

Mirela Vaida, între televiziune și familie. „Prefer să dețin eu controlul”. EXCLUSIV

Mirela Vaida, între televiziune și familie. „Prefer să dețin eu controlul”. EXCLUSIV
13

de Cătălina Matei,

Cu un program plin cu filmările pentru „Acces direct” și concertele pe care le are aproape la fiecare sfârșit de săptămână, majoritatea în afara țării, Mirela Vaida mai prezintă la Antena Stars și un alt format, „Petrecem în familie”. În plus, are grijă și de cei trei copii ai săi, prin urmare nu prea e loc de... surprize pentru prezentatoarea TV. Cum reușește să se împartă în toate direcțiile?

Pe lângă „Acces direct”, Mirela Vaida este prezentă  în grila postului Antena Stars cu încă o emisiune. Este vorba despre formatul „Petrecem în familie”, unde vedetele invitate își fac face dezvăluiri și sunt surprinse în același timp de producători.

În același timp, vedeta Antena Stars are concerte aproape în fiecare weekend, iar pe plan personal este mămică full-time pentru Carla, Vladimir şi Tudor Ştefan. O agendă plină în care nu prea e loc de surprize. Aflăm detalii… imediat!

Pare că 2024 a venit cu mai multă muncă pentru tine. Încă o emisiune la Antena Stars, concerte prin alte țări… Cum faci față programului?

2024 a venit cu un pic mai multă muncă pentru mine, dar cred că doar teoretic, pentru că, practic, munceam la fel de mult și în anul 2023, doar că acum am schimbat formatul; nu mai este ,,Petrecem românește”, o emisiune 90% bazată pe folclor și pe muzică de petrecere, ci acum ,,petrecem în familie”, iar conceptul are la bază intimitatea, căldura, sinceritatea și pe umanitatea artiștilor, pe care, de cele mai multe ori, nu o descoperim, ci ni se par intangibili, când ei, de fapt, sunt niște oameni extrem de sensibili, de vulnerabili și de emoționanți.

La acest moment, mă pregătesc să plec spre emisiune, după care voi merge direct la aeroport, pentru că am spectacol la Dublin, iar weekend-ul celălalt am spectacol la Londra, pentru o comunitate foarte puternică de români. Spre final de lună voi merge la Milano și la Torino, pentru a sărbători Paștele catolic, alături de românii de acolo. Nu mi se pare nimic greu, din contră: să plec, după o săptămână de muncă, mi se pare o vacanță de weekend, văd asta ca pe un city break, nu simt că muncesc, pentru că mereu cunosc oameni noi și frumoși, printre românii cărora le duc puțin din ,,acasă”.

Apropo de „Petrecem în familie”, ce îți place cel mai tare la acest format?

Îmi place intimitatea acestei emisiuni, pentru că are ceva din căldura de acasă. Invitatul vine, se așază în tihnă pe canapea și stăm la povești. Nu știu unde o să ajungem cu discuția, tot ce știu este că vreau să-l descopăr. Îmi place foarte tare că invitații au încredere în discuția noastră, care devine una foarte familiară, iar asta se va vedea și la televizor. Noi ne dorim, prin această emisiune, acea căldură, acea empatie și un pic de liniște în goana asta de zi cu zi.

Și dintre vedetele invitate pe cărora le-ați făcut surprize, cine te-a uimit cel mai tare până acum?

Le-am făcut surprize Mirabelei Dauer și Elisabetei Lipă, dar și Marinei Voica. Eu credeam despre aceste femei că sunt atât de puternice și de trecute prin viață, încât pe ele nimic nu le mai poate emoționa, însă fiecare dintre ele s-a emoționat fix la ceea ce ne așteptam mai puțin. Elisabeta Lipă a plâns cât nu cred că a plâns în toate cantonamentele ei, pentru că a fost la noi alături de soțul ei, în premieră, care nu a mai apărut la televizor niciodată, am adus-o și pe sora ei, iar mama ei, în vârstă de 93 de ani, i-a transmis un mesaj emoționant. La fel și colegii din Comitetul Olimpic, dar și diriginta ei din clasa a-5a, din satul ei natal. Chiar au fost niște momente emoționante, care ne-au marcat atât pe mine, cât și pe oamenii de acasă. Elisabeta Lipă, înainte de a fi o mare campioană, este un mare om. Marinei Voica i-am adus un fost iubit, de acum 40 de ani, cu care a avut o reîntâlnire foarte emoționantă, erau ca doi adolescenți și l-am adus și pe doctorul care a operat-o la inimă și care i-a redat viața, așa cum spune chiar ea. Abia aștept următoarele filmări, să văd ce ni se mai pregătește, pentru că și eu am parte de surprize, odată cu ei.

Cât de mult îți plac ție surprizele, în general?

În general, eu cer să nu mi se facă surprize, pentru că nu știu să-mi gestionez emoțiile și prefer să dețin eu controlul.

mirela-vaida-2Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 13

Cum reușești să faci față și provocărilor din ipostaza de mămică?

Pentru mine, ipostaza de mămică este una foarte firească, îi duc dimineața la școală, după ce le duc micul dejun, îi las în poarta școlii, îi pup, iar dacă nu am filmări, merg să-i și iau de la școală, le mai cumpăr câte o gustare dulce. Petrecem cât de mult timp putem cu ei, iar acum, când sunt mai mari, viața de mămică nu mi se mai pare atât de solicitantă, pentru că au înțeles și ei programul nostru și la fel și noi pe al lor. Avem niște copii înțelegători și buni și îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru asta, ei întotdeauna mi-au dat avânt în toată cariera

Dintre cei trei „iezi”, în cine te regăsești cel mai tare?

Cel mai mult mă regăsesc în Carla, ca ambiție, ca tenacitate, ca fel de a fi, dar și în cel mic, în Tudor, care știe foarte bine cum să obțină tot ce vrea, mizând pe faptul că e cel mai mic și se bagă pe sub pielea mea.

Ce spun copiii tăi despre ce faci tu la TV? Cum percep ei ocupația ta?

Copiii s-au obișnuit cu viața de televiziune, i-am și educat în direcția asta, astfel că ne comportăm absolut firesc, suntem oameni ca toți ceilalți, nu sunt cu nimic mai specială, doar fiindcă apar la televizor și tocmai de aceea am ales să îi dau la o școală de stat. Vreau să-i cresc normal și zic eu că, până acum, am și reușit să fac asta. Ei nu pun preț pe faptul că ue lucrez la televizor și nici nu s euită la emisiunile mele, care oricum nu sunt pentru copii.

mirela-vaida-copii-1Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  7 / 13

Ce crezi că îți lipsește în momentul de față? Care sunt planurile de vacanță pentru următoarea perioadă?

Cel mai mult ne lipsește timpul, dar nu cred că e o problemă a noastră, ci este una generală. Însă nu le putem avea chiar pe toate, așa că ne bucurăm că suntem sănătoși. Ne lipsesc și vacanțele, dar încercăm să ne organizăm cât de bine putem. Acum, în vacanța de Paște, vrem să plecăm, pentru că eu, dacă nu plec, întotdeauna sunt gazdă, chiar și pentru copiii mei, cărora trebuie să le pun de trei ori pe zi masa și, la un moment dat, asta nu mai este vacanță. Îmi doresc o vacanță în care să nu fac nimic, să mă plimb, să schimb aerul și să fiu chemată la masă, cam acesta este planul până la vacanța mare, când vom merge cu toții undeva la mare. Vacanțele noastre nu sunt foarte dese, dar pe copii îi trimit în tabere sau la bunici.

Foto: Antena Stars; Instagram

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton