Homepage  / Televiziune

Mircea Geoană, față în față cu întrebările delicate de la „Spune tot sau îți ia gura foc!”. Este invitat la emisiunea lui Măruță

Mircea Geoană, față în față cu întrebările delicate de la „Spune tot sau îți ia gura foc!”. Este invitat la emisiunea lui Măruță
5

de Redactia Tvmania,

Vrei la Președinție? Provocarea „Spune tot sau îți ia gura foc!” continuă. Candidați la cea mai înaltă funcție în stat au acceptat, săptămâna trecută, provocarea picantă lansată de Cătălin Măruță.

Mircea Geoană, invitat la rubrica „Spune tot sau îți ia gura foc!”

Luni, de la ora 15:00, este rândul lui Mircea Geoană, să răspundă la o serie de întrebări incomode. Mircea Geoană, cunoscut pentru cariera sa diplomatică și politică, va fi supus testului care a stârnit numeroase reacții în spațiul public – un test în care sinceritatea și rezistența la picant vor fi esențiale. După ce, săptămâna trecută, Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă, George Simion, Ludovic Orban și Elena Lasconi, candidați la cea mai înaltă funcție în stat, au răspuns la întrebările secrete și au făcut dezvăluiri interesante despre ei și adversarii lor, astăzi, Mircea Geoană va trece prin aceeași provocare.

mircea geoana (2)Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 5

Regulile jocului sunt simple: Cătălin Măruță îi va adresa invitatului o întrebare secretă, iar, oricât de incomodă ar fi, acesta va trebui să răspundă. Fie spune tot și lasă întrebarea să fie citită de prezentator, fie îi va lua gura foc și va trebui să mănânce din sosurile picante pentru a nu dezvălui întrebarea. Cum va reacționa fostul Secretar General Adjunct al NATO la cele mai neașteptate întrebări și dacă va alege să ascundă întrebările sau să mănânce picant, vom afla astăzi, de la ora 15:00, La Măruță.

Cariera politică a lui Mircea Geoană

Mircea Geoană este o figură emblematică a politicii românești și internaționale, fiind un diplomat de carieră, politician și lider cu o experiență vastă în arena globală. În prezent, Geoană ocupă poziția de secretar general adjunct al NATO, o funcție prestigioasă care reflectă atât cariera sa impresionantă, cât și contribuțiile sale remarcabile la securitatea internațională.

Geoană s-a născut pe 14 iulie 1958, la București. A absolvit Facultatea de Mecanică la Universitatea Politehnică din București, însă s-a îndreptat rapid către cariera diplomatică. În anii ’90, a intrat în Ministerul de Externe, unde s-a remarcat prin competență și profesionalism, devenind în scurt timp ambasadorul României în Statele Unite (1996-2000). Această experiență a consolidat relațiile strategice dintre România și SUA, fiind una dintre cele mai importante perioade ale carierei sale diplomatice.

După încheierea mandatului său la Washington, Geoană a revenit în țară, unde și-a continuat cariera politică. A fost ministru de externe între 2000 și 2004, iar din 2005 a devenit președintele Partidului Social Democrat (PSD), cel mai mare partid de stânga din România. În 2009, a fost candidatul PSD la alegerile prezidențiale, unde a ajuns în turul doi, dar a pierdut la limită în fața lui Traian Băsescu.

Rolul lui Mircea Geoană la NATO

Din 2019, Geoană a fost numit secretar general adjunct al NATO, fiind primul român care deține o funcție atât de înaltă în cadrul Alianței Nord-Atlantice. Mircea Geoană a fost un promotor al consolidării flancului estic al NATO, inclusiv în România, unde Alianța și-a sporit prezența militară în contextul conflictului din Ucraina. Mircea Geoană a demisionat din funcția de secretar general adjunct în luna septembrie a acestui an, după cinci ani de activitate.

Sursă foto: Instagram

Citește și:

Cel mai nou VIDEO
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton