De Florii, Mircea Dinescu îl are ca invitat pe senatorul social-democrat la emisiunea difuzată la TVR 1, TVR HD, TVRi şi TVR+, la ora 14.30.
De Florii, Mircea Dinescu îl are ca invitat pe senatorul social-democrat la emisiunea difuzată la TVR 1, TVR HD, TVRi şi TVR+, la ora 14.30.
Mircea Dinescu mărturiseşte cu umor că la „Politică şi delicateţuri” vrea să „reinventeze roata de la căruţă”, iar modalitatea care-i vine cel mai la îndemână este să gătească reţete de la 1900, după cărţi vechi de bucate. Invitatului său din 13 aprilie, Mircea Geoană, pentru că a fost ambasador în Statele Unite, a hotărât să îi gătească „ceva mai finuţ”.
Începe prin a prepara limbă cu măsline, sub atenta supraveghere a invitatului său, care recunoaşte că, în ceea ce îl priveşte, lasă gătitul pe seama femeilor din familia sa. Pentru felul doi, Dinescu prepară cotlete de miel pane, la care alătură o salată veselă de măcriş şi untişor.
Când prânzul este gata, gazda şi oaspetele său coborară în cramă, pentru o discuţie prietenească şi pentru a se „dedulci” cu preparatele aburinde, asortate cu două soiuri de vin şi cu muzica Tarafului de la Vărbilău.