; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Garantat 100% cu Mircea Cartarescu_9417

Mircea Cărtărescu este invitatul lui Cătălin Ştefănescu la „Garantat 100%”

22 April 2016

Cătălin Ştefănescu ne aşteaptă, de Florii, la o ediţie Garantat 100% „în care nu se vorbeşte nimic despre Premiul Nobel'. Pe 24 aprilie, ora 23.20, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

Garantat 100% cu Mircea Cartarescu_9417

„Aş vrea să vă rog să aveţi răbdare cu această carte. E o carte mai ciudată, mai specială. E o carte care începe pe la pagina 250, aşa', spunea Mircea Cărtărescu la lansarea celui mai de succes roman al său, „Solenoid', recomandând celor care se vor aventura în lecturarea acestuia să o facă în tihnă, fără grabă. „Solenoid' este şi unul dintre motivele care l-au adus pe autorul său în platoul Garantat 100%, la o discuţie abrupt de sinceră cu realizatorul Cătălin Ştefănescu. Ediţia poate fi urmărită la TVR 1, TVR HD şi TVR+, duminică, 24 aprilie, de la ora 23.20.

Garantat 100% cu Mircea Cartarescu_9414

Dialogul de seară porneşte de la condiţia scriitorului în România şi de la cum poate fi citită o carte – „cinstit sau mai puţin cinstit, împotriva autorului'. Mai poate influenţa scriitorul o carte după ce a fost publicată? Mircea Cărtărescu îi răspunde gazdei sale, în discuţia despre „Solenoid', cel mai bine primit şi vândut roman al scriitorului.

Garantat 100% cu Mircea Cartarescu_9406

„Emisiunea conţine şi o scurtă listă de cuvinte pe care cei mai mulţi dintre noi le căutăm în dicţionar când citim Solenoid', mai dezvăluie Cătălin Ştefănescu, adăugând însă că inclusiv această căutare poate fi o aventură: „La propriu, a căuta cuvinte ca să dezlegi nişte lucruri din carte poate să fie acţiune pură, aşa cum citeşti un roman de acţiune', spune el. La rândul său, scriitorul mărturiseşte: „Între prietenii mei, noi nu prea avem subiecte de genul acesta, pentru că de obicei suntem de acord. Suntem ca-n bancurile acelea cu nebunii, care spun numere. Ei ştiu la ce bancuri se referă.'

Garantat 100% cu Mircea Cartarescu_9405

„Îi sunt profund recunoscător lui Mircea Cărtărescu pentru că a venit la Garantat 100% nu în convalescenţă, ci de-a dreptul afectat de o gripă foarte grea – dar a venit, numai pentru că a promis', încheie Cătălin Ştefănescu, promiţându-ne o ediţie pe care merită să o aşteptăm până la ora 23.20.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare