Homepage  / Vedete româneşti

Mira, dezvăluiri despre problemele de sănătate. A apelat la numeroși doctori până a primit un diagnostic clar: „E greu de depistat”

Mira, dezvăluiri despre problemele de sănătate. A apelat la numeroși doctori până a primit un diagnostic clar: „E greu de depistat”
14

de Cristina Țapu,

Mira a dezvăluit recent momentele dificile cu care s-a confruntat. Artista a povestit cum a apelat la nenumărați medici din cauza problemelor de sănătate cu care se confrunta. Mulți dintre aceștia nu și-au dat seama ce îi cauzau artistei stările de rău, iar Mira a trăit o bună perioadă de timp în incertitudine și cu anxietate.

Cu ce probleme de sănătate s-a confruntat Mira

Mira a apelat la numeroși medici până când a primit diagnosticul corect, însă în cele din urmă, artista a aflat ce-i cauza disconfortul, iar în prezent situația se află sub control, conform propriilor spuse.

Artista s-a îmbolnăvit după ce a făcut o reacție adversă la un medicament pe care îl lua în fiecare lună, fără să știe că este nociv pentru organismul ei. Diagnosticul pe care l-a primit din partea medicilor a fost eritemul fix medicamentos.

mira 3Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 14

Eritemul fix medicamentos este o reacție adversă la medicamente care apare ca o erupție cutanată bine delimitată și recurentă, de obicei în același loc pe piele, de fiecare dată când o persoană ia un anumit medicament. Această reacție poate să apară la ore sau zile după administrarea medicamentului.

Ce este eritemul fix medicamentos, diagnosticul primit de Mira

  • Localizare: Poate apărea oriunde pe corp, dar zonele comune includ fața, buzele, mâinile și organele genitale.
  • Aspect: La început, apare ca o pată roșiatică sau violacee, care poate deveni apoi mai întunecată. Pe măsură ce reacția evoluează, poate apărea o veziculă (bășică) în centrul leziunii.
  • Simptome: Leziunea poate fi însoțită de mâncărime, durere sau o senzație de arsură.
  • Recurență: Dacă medicamentul care a cauzat reacția este administrat din nou, eritemul reapare exact în același loc sau locuri.

Tratamentul principal constă în întreruperea medicamentului care a declanșat reacția. După întreruperea expunerii la medicament, erupția se vindecă de obicei în câteva zile, dar poate lăsa o zonă pigmentată pe piele. În cazurile mai severe, poate fi necesară administrarea de corticosteroizi topici sau alte măsuri pentru a reduce inflamația. Este important ca persoanele care au avut o astfel de reacție să evite medicamentul respectiv în viitor, deoarece fiecare expunere poate agrava răspunsul imunitar.

„Am mers la foarte mulți medici, am făcut foarte multe analize, am primit diagnostice greșite. Cumva, această boală pe caree eu o am acum, eritem fix medicamentos, îți dai seama de ea și prin excludere.

E mai greu de depistat, într-adevăr. Este, practic, o reacție alergică la un medicament pe care eu îl luam lună de lună și nu știam. Nimeni nu și-a dat seama, am primit foarte multe diagnostice. Am învățat multe din experiența aceasta”, a povestit Mira, pe pagina personală de Instagram.

Sursă foto:

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton