Homepage  / Seriale / Seriale britanice

Miniseria „Tom Jones” începe la Epic Drama. Ce știm despre miniseria britanică

Miniseria „Tom Jones” începe la Epic Drama. Ce știm despre miniseria britanică

de Mioara Tronaru,

Luna noiembrie începe la Epic Drama sub steaua comediilor romantice, mai exact a „mamei tuturor comediilor romantice”, după cum spune producătoarea Gwyneth Hughes despre romanul lui Henry Fielding, după care a fost adaptată miniseria „Tom Jones” (2023).

„Tom Jones”, poveste clasică în haine noi

Chiar de miercuri, 1 noiembrie, de la ora 22.00, va avea premiera la Epic Drama miniseria britanică „Tom Jones”. Cele patru episoade adaptează romanul „The History of Tom Jones, A Foundling”, scris de Henry Fielding în 1749.

Scenariul a fost semnat de Gwyneth Hughes, care și-a permis și ceva modernizări ale poveștii inițiale. Iar scoțianul de 23 de ani Solly McLeod, care-a mai avut niște rolușoare mici în „Outlander” și „House of the Dragon”, interpretează aici rolul titular. Partenera lui de platou este Sophie Wilde, actriță australiană de 26 de ani, care poate fi văzută și pe Netflix, în serialul „Everything Now” (2023).

Filmările au avut loc în Irlanda, iar premiera britanică a fost în primăvară. Criticii au fost moderați amendând în general lipsa chimiei dintre protagoniști, iar cei mai în vârstă și-au amintit cu plăcere de versiunea din 1963, cu Albert Finney și Susannah York, care-a câștigat patru premii Oscar, pentru cel mai bun film, cea mai bună regie, cel mai bun scenariu-adaptare și cea mai bună coloană sonoră.

Tom Jones, cel cu lipici la femei

Tom Jones (Solly McLeod) a fost abandonat pe vremea când era doar un bebeluș, dar adoptat și crescut de generosul moșier Allworthy (James Fleet). La maturitate, Tom a devenit un bărbat frumos, manierat, inteligent și cu mare succes la femei. Printre acestea și bogata Sophia Western (Sophie Wilde) de care tânărul se îndrăgostește. Sentimentul este reciproc, dar nu și din partea familiilor lor pentru că Western-ii țin foarte bine minte originea lui umilă și nu vor să-și încurce fata cu cineva sub rangul lor. Copiii se iubesc și vor să renunțe la tot și să fugă împreună, dar Tom nu prea poate să renunțe la toate femeile din jur pentru una singură…

Vorbind despre noua adaptare, producătoarea Gwyneth Hughes a explicat în Hello!: „«Tom Jones» este mama tuturor comediilor romantice și nu credeți că este tocmai ce ne trebuie după ani întregi de necazuri? Este o poveste în care soarele strălucește tot timpul, unde dragostea cucerește totul și cu care fiecare dintre noi poate rezona. Romanul lui Henry Fielding este sexy și amuzant, dar este și un rollercoaster dramatic care atinge multe probleme moderne, precum consimțământul, egalitatea sexuală sau căutarea fericirii. Tom și Sophia vor avea de înfruntat obstacole enorme pentru a-și găsi propriul drum”.

Nu, nu e vorba despre cântăreț…

Când Solly McLeod a auzit prima oră despre proiect, s-a gândit că o să dea audiție pentru un cu totul alt Tom Jones, celebrul cântăreț galez cu același nume… „M-am gândit că nu semăn deloc cu interpretul Tom Jones, că nu am nici măcar accentul potrivit… Apoi am citit propunerea și mi-a zis: «Ei… stai așa… că nu este vorba despre acel Tom Jones»”, a mărturisit actorul celor de la The Scottish Sun.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton